Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Έτσι ψήφισαν οι «έχοντες» - Εκλογές 2012

 Ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν έδωσαν μόνο οι Αγανακτισμένοι στις εργατικές
συνοικίες του Λεκανοπεδίου. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ήρθε πρώτο και σε αρκετές από τις επονομαζόμενες «καλές γειτονιές» της Αθήνας.

Στα βόρεια προάστια ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το ποσοστό που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ερυθραία, μια παραδοσιακά «καλή συνοικία», που σε προηγούμενες εκλογές έδειχνε σταθερά προτίμηση στα δύο μεγάλα κόμματα.

Αυξημένα ήταν τα συγκεντρωτικά ποσοστά και στον Δήμο Διονύσου, όπου το κόμμα της Αριστεράς κατάφερε να αγγίξει το 17,92%, έναντι 15,17% της ΝΔ. Κατεβαίνοντας προς τα νότια, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτιά στη Γλυφάδα με ποσοστό 18,39% ενώ η ΝΔ βγήκε δεύτερη με 15%.

Παρόλα αυτά, σταθεροί στις κομματικές τους προτιμήσεις έμειναν οι κάτοικοι της Εκάλης και της Κηφισιάς, οι οποίοι ανέδειξαν πρώτο κόμμα τη ΝΔ με 31,55% και 18,38%, αντίστοιχα.

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι δεν έπεισε τους κατοίκους σε Φιλοθέη και Ψυχικό, οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε ΝΔ και Στέφανο Μάνο.

Συγκεκριμένα, στη Φιλοθέη η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 24% και η «Δράση» του κ. Μάνου 21,90%, ενώ στο Ψυχικό τα δύο κόμματα έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, συγκεντρώνοντας 22,43% και 22,28%, αντίστοιχα.

Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη ψήφισαν ΝΔ, δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη θέση.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Έτσι ψήφισαν οι «έχοντες» - Εκλογές 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου