Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ανοίγουν 40 κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

40 επιπλέον κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Ιδιωτικών Κλινικών "ανοίγουν" μέσα στο επόμενο διάστημα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε η Διοίκηση του Οργνανισμού.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες ο νέος Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, κ. Σ. Μπερσίμης, με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), συμφωνήθηκε, ύστερα από αίτημα του Οργανισμού, οι ιδιωτικές κλινικές - μέλη της ΠΕΙΚ, να διαθέσουν άμεσα 40 επιπλέον κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας μέσω του ΕΚΑΒ, σε όλη την Ελλάδα, για τις ανάγκες των βαρέως πασχόντων.




Παράλληλα, η νέα Διοίκηση του Οργανισμού δεσμεύτηκε να επανεξετάσει έως τα τέλη Μαρτίου, σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το θέμα του νοσηλίου της ΜΕΘ.

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί η συνάντηση με την ΠΕΙΚ έγινε σε καλό κλίμα και είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα" σχολίασε μετά το πέρας της συνέντησης ο κ. Μπερσίμης, ανακοινώνοντας παράλληλα πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη περαιτέρω διαβούλευσης για μια σειρά από θεσμικά και οικονομικά θέματα. 

Μαρίνα Σαουλίδου - www.stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου