Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο συνδυασμός «Νέα Εποχή» καταγγέλλει αναίτια ακύρωση ψηφοδελτίων

Νέα αναμέτρηση στην κάλπη αυτή την Κυριακή. Ο λόγος για τον υποψήφιο δήμαρχο
Σιντικής Σερρών, Φώτη Δομουχτσίδη, ο συνδυασμός του οποίου (Νέα Εποχή) καταγγέλλει αναίτια ακύρωση ψηφοδελτίων. Για τρία μόλις ψηφοδέλτια δεν κατάφερε την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή. Ο λόγος για τον υποψήφιο δήμαρχο Σιντικής Σερρών, Φώτης Δομουχτσίδης που καλείται να δώσει νέα εκλογική μάχη στην κάλπη, αν και το ποσοστό του συνδυασμού «Νέα Εποχή» που ηγείται, προσέγγισε το 50%.

«Θεωρούμε πως άδικα ακυρώθηκαν ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, για τρία μόλις ψηφοδέλτια δεν κατάφερε να εκλεγεί ο κ.Δομουχτσίδης δήμαρχος Σιντικής από την πρώτη Κυριακή» δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο νομικός εκπρόσωπος του συνδυασμού κ.Γιάννης Γιάντσιος, επισημαίνοντας πως θα γίνουν όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και θα κατατεθούν οι αναγκαίες ενστάσεις, που όμως θα εξεταστούν μετά την … δεύτερη Κυριακή.

«Έχουμε ενδείξεις για έξι τουλάχιστον ψηφοδέλτια μας στην κάλπη, που ακυρώθηκαν άδικα. Στα δύο από αυτά, υπήρχαν σταυροί με μπλε και μαύρο στυλό που σύμφωνα με την υπάρχουσα νομολογία τα ψηφοδέλτια αυτά θεωρούνται έγκυρα. Επίσης άλλα τέσσερα ψηφοδέλτια, όπου η εκτύπωση τους από το τυπογραφείο είναι λίγο ξεθωριασμένη. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και κάνει λόγο για ''ουσιώδη διαφορά χρώματος'' του ψηφοδελτίου, προκειμένου να ακυρωθεί» λέει.

Τι θα συμβεί όμως στην υποθετική και ακραία περίπτωση, που ο αντίπαλος του κ.Δομουχτσίδη στις επαναληπτικές εκλογές, καταφέρει να καλύψει τη διαφορά της Α’ Κυριακής και κόψει πρώτος το νήμα;

«Αν το δικαστήριο κρίνει πως πράγματι αυτά τα έξι ψηφοδέλτια είναι έγκυρα, τότε ισχύει το αρχικό αποτέλεσμα και όχι αυτό που θα προκύψει την Β’ Κυριακή» κατέληξε ο κ.Γιάντσιος.

Από την πλευρά του ο μεγάλος κερδισμένος-χαμένος της Α' Κυριακής Φώτης Δομουχτσίδης, δηλώνει αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. «Παρά την γλυκόπικρη γεύση της Α' Κυριακής, ετοιμαζόμαστε για ένα δυναμικό finish. Στη Σιντική της Νέας Εποχής, κανείς και καμία δεν περισσεύει. Όλοι μαζί θα πάμε τον τόπο μας μπροστά», δήλωσε.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, τα αποτελέσματα στο δήμο Σιντικής ήταν :

-«Σιντική - Νέα Εποχή» (Φ.Δομουχτσίδης) 9.578 ψήφοι (50%)

-«Δημοτική συμπαράταξη Σιντικής» (Ν.Δεμερτζής) 5.060 ψήφοι (26,4%)

=«Δύναμη Προοπτικής» (Σ.Κοσμίδης) 4.524 ψήφοι (23,6%).

Την Κυριακή θα «αναμετρηθούν» στην κάλπη οι κ.κ. Φώτης Δομουχτσίδης και Νίκος Δεμερτζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου