Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Φτιάξτε παγωτό παρφέ

Γαρνίρετε με τριμμένο φουντούκι και ψιλοκομμένο μανταρίνι Χρόνος προετοιμασίας: 20
λεπτά Χρόνος Παγωμ. 3 ώρες
Υλικά για 20 μερίδες

Για το παρφέ
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ. μέλι
- 5 κρόκους αυγών
- 250 γρ. φουντούκια καραμελωμένα
- 60 γρ. γλυκό μανταρίνι κομμένο σε κυβάκια
- 450ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 πρέζα μαστίχα τριμμένη
- 1 βανίλια σκόνη

Για το γαρνίρισμα
- Φουντούκι τριμμένο ή αμύγδαλα
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

2. Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα και προσθέστε τη μαστίχα. Σε μπεν μαρί ρίξτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθούν οι κρόκοι.

3. Με μίξερ χειρός χτυπήστε τους κρόκους μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αδειάστε σταδιακά την σαντιγί, την γιαούρτι στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθούν.

4. Τέλος προσθέστε τα φουντούκια, το μανταρίνι. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το μπόλ στο ψυγείο για 1 ώρα.

5. Στη συνέχεια βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και ρίξτε το στην παγωτομηχανή και φτιάξτε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Βάλτε το παγωτό σε ένα μεταλλικό μακρόστενο μπόλ και κλείστε το με το καπάκι.

6. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη 5 λεπτά πριν το σερβίρετε και με ένα σκούπ βγάλτε μπάλες παγωτό.

7. Σερβίρετε σε μπoλ ή γυάλινο ποτήρι. Γαρνίρετε με τριμμένο φουντούκι και ψιλοκομμένο μανταρίνι.


 
Chef ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΚΑΣ
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου