Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

ΜΑΡΑΘΩΝ.Το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ.Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014, το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην, στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων Καρκίνου, σε μια προσπάθεια να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής». Το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην διοργανώνεται την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014, στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά από τις 9:00 μέχρι τις 18:30, με πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων και παράλληλες δράσεις έχει ως να συνεχίσει την επιτυχημένη αυτή προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατακτώντας τους εξής στόχους:
1.Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων, καταρρεύσεων και ασθενειών.

2.Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής» σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο, μέσα από τις υπερβάσεις των αθλητών, στην προσπάθειά τους να τερματίσουν στα αθλήματα που θα συμμετέχουν.

3.Να στηρίξει έμπρακτα με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (το 100% των εσόδων του Φεστιβάλ) δύο επιλεγμένες ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους. Το ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών) και την ΠΕΣΠA (Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων)

Η είσοδος στο χώρο του Φεστιβάλ και η συμμετοχή στις παράλληλες δραστηριότητες είναι δωρεάν για όλους ενώ το εισιτήριο για τα αθλήματα προπωλείται έναντι του συμβολικού ποσού των €10 ευρώ (μειωμένα εισιτήρια διατίθενται για φοιτητές, οικογένειες και ανέργους). Οι αθλητικές δραστηριότητες είναι σχεδιασµένες για να µπορούν να λάβουν µέρος άτοµα µε κάθε είδους αθλητική ικανότητα και οι συµµετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν µέρος χωριστά ή σε οποιοδήποτε πιθανό συνδυασµό αυτοί επιθυµούν στο Τρέξιµο (5χλµ), στο Ποδήλατο (15χλµ) και στο Καγιάκ (open race 3 χλµ). Ξεχωριστά αθλήματα θα διεξαχθούν για παιδιά έως 15 ετών όπου η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως:
Ενδυναμωτικές ομιλίες γύρω από το Ευ Ζην, τη Διατροφή, τη Πρόληψη, τη Θετική Ψυχολογία καθώς και ποικίλες Ιστορίες δύναμης και έμπνευσης.
Σεμινάρια εναλλακτικών θεραπειών και βιωματικά εργαστήρια πάνω σε Διαλογισμό, Yoga, Reiki, Ορθοσωμική, Ρεφλεξολογία, Yoga γέλιου, Pranic, και Ύπνωση.
Διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους
Αθλητικές επιδείξεις από επαγγελματίες σε Zumba, capoeira, Swing κλπ
Ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί με την οργάνωση ενός πάρτι με ζωντανή μουσική.

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ευ Ζην θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αντικαρκινικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Τα φάρμακα και το υλικό θα διατεθούν για την ενίσχυση καρκινοπαθών. Παράλληλα θα μαγειρέψει για καλό σκοπό και η ομάδα δράσης Food4Good – τρώμε για καλό σκοπό! 42 Food Bloggers θα δημιουργήσουν με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, ευφάνταστες συνταγές με αγάπη και μεράκι πάντα με μοναδικό στόχο να ενισχύσουν την όλη προσπάθεια αλληλεγγύης του Φεστιβάλ.

Τα εισιτήρια για τα αγωνίσματα προπωλούνται μέσω viva.gr, στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, στα Public και τηλεφωνικά στο 11876. Λίγα λόγια για τις δράσεις της ομάδας των Surfers4Life:
Οι Surfers4Life είναι µία οµάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραµα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει µία θάλασσα για να ενδυναµώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εµπλέκονται µε τον καρκίνο. Η οµάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήµατα για τρεις ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να οργανώνει και να συµµετέχει σε δράσεις συνεισφοράς και έµπνευσης όπως το 1ο Φεστιβάλ Ευ ζην που διοργανώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, η συμμετοχή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιος Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών για τη ΜΚΟ «Κ.Ε.Φ.Ι.», τα μηνιαία µαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σίτισης, οι ενδυναµωτικές οµιλίες για την σηµασία της συνεισφοράς σε ΤedMed, Athens Bienalle κτλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου