Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΗΠΑ. Το 1910 κυριαρχούσαν οι Ευρωπαίοι, το 2014 οι Μεξικανοί

Ο νούμερο ένα προορισμός μεταναστών παγκοσμίως σε ποιες πολιτείες πλειοψηφούσαν οι Ευρωπαίοι μετανάστες – κυρίως γερμανικής καταγωγής- μέχρι το 1960 Με περισσότερους από 40 εκατομμύρια μετανάστες οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι ο νούμερο ένα προορισμός για τους μετανάστες στον κόσμο. Με περισσότερα από 2.000 μίλια συνόρων με τις ΗΠΑ το Μεξικό, ο νότιος γείτονας των ΗΠΑ αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη δεξαμενή μεταναστών.

Τις δεκαετίες του 1890 -1910 οι Ευρωπαίοι ήταν οι περισσότεροι μετανάστες που έφθαναν στις ΗΠΑ με τους Γερμανούς να είναι οι περισσότεροι εξ αυτών, αλλά με τους Βρετανούς και τους Ιταλούς να ακολουθούν. Το 1919 μάλιστα οι Αμερικανοί γερμανικής καταγωγής αποτελούσαν την πλειοψηφία των μεταναστών τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και σε πολιτειακό επίπεδο.

Από το 1965 η κατάσταση άρχιζε να αλλάζει με τους μετανάστες με καταγωγή το Μεξικό να αρχίζουν σταδιακά να κερδίζουν έδαφος, ενώ σήμερα στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ οι μετανάστες με καταγωγή το Μεξικό αποτελούν την μεγαλύτερη πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου