Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Λάδι στη «φωτιά» του Γκεζί ρίχνει ο Ερντογάν

Σε εκδήλωση για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης.Μια μέρα πριν τις διαδηλώσεις για την επέτειο ενός έτους από την περσινή «εξέγερση» ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε στους διοργανωτές - Είπε πως «οι άνθρωποι του Γκεζί δεν έχουν σκέψη» και πως «θέλουν περισσότερο πόνο και θανάτους»Λάδι στη φωτιά επέλεξε να ρίξει για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, μια μέρα πριν από τις διαδηλώσεις για την επέτειο ενός έτους από τις περσινές αιματηρές συγκεντρώσεις στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, που στη συνέχεια επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα και κράτησαν για όλο σχεδόν το καλοκαίρι του 2013.

Μιλώντας σε εκδήλωση απονομής βραβείων σε έκθεση με θέμα την «κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή», ο Ερντογάν τόνισε την αντίθεση του ανδρός σε σχέση με τους «αχυράνθρωπους του Γκεζί», όπως τους αποκάλεσε.

«Βία υπάρχει εκεί που δεν υπάρχει σκέψη και γνώμη. Οι άνθρωποι του Γκεζί είναι εκείνοι που δεν έχουν σκέψη. Δεν έχουν φυτέψει ούτε ένα δέντρο ποτέ. Εσείς δεν θα γίνετε σαν αυτούς» είπε μιλώντας σε νέους που παρακολουθούσαν. «Αυτοί οι αχυράνθρωποι καλούν σε νέες επαναστάσεις για περισσότερο πόνο και περισσότερους θανάτους» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου