Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Soyuz - Союз.Φέρει τριμελές πλήρωμα φωτογραφίες από την εκτόξευση του Soyuz - Союз

Το διαστημόπλοιο με το τριμελές πλήρωμά του ξεκίνησε το ταξίδι του.Το ρωσικό διαστημικό
σκάφος με το τριμελές πλήρωμά του εκτοξεύτηκε με επιτυχία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Πέμπτη από τη Μόσχα. Союз


Ο πύραυλος Soyuz - FG του διαστημόπλοιου Soyuz TMA - 13M που μεταφέρει το πλήρωμα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS ξεκίνησε το ταξίδι του από τον ρωσικό διαστημικό σταθμό στο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν.



Το σκάφος Soyuz, όπου επιβαίνουν ο Reid Wiseman της NASA, ο Ρώσος κοσμοναύτης Max Surayev και ο Γερμανός Alexander Gerst του European Space Agency έφτασε στο σταθμό στις 05:44 π.μ., φτάνοντας στον προορισμό του περίπου έξι ώρες μετά την απογείωση.



Η αποστολή ελέγχου στη Μόσχα συνεχάρη το τρίο για την επιτυχημένη εκτόξευση. Μάλιστα, οι δύο Ρώσοι και ο Αμερικανός είχαν να συνυπάρξουν στο σταθμό από τον Μάρτιο.



Οι ρωσικές και οι αμερικανικές υπηρεσίες του διαστήματος συνέχισαν να συνεργάζονται παρά την τριβή μεταξύ των δύο χωρών λόγω Ουκρανίας.



Η NASA εξαρτάται άμεσα από το ρωσικό διαστημόπλοιο για να μεταφέρει πλήρωμα στον διαστημικό σταθμό και πληρώνει στη Ρωσία σχεδόν 71.000.000 δολάρια ανά θέση.



Μέχρι πέρυσι, το ρωσικό διαστημόπλοιο έκανε δύο ημέρες για να φτάσει στο σταθμό και αυτή ήταν μόλις η πέμπτη φορά που χρειάστηκαν μόλις έξι ώρες για να φτάσουν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου