Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Σπιτικό ελαφρύ τυραμισού

Βήμα-βήμα η εκτέλεση της συνταγής

Χρόνος προετοιμασίας 20'
Χρόνος ψυγείου 2 ώρες

Υλικά για 10 μερίδες
Για την βάση

- 300 γρ σαβαγιάρ
- 2 φλ.τσαγ νερό ζεστό
- 1 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 2 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
- 5 κ.σ κρασί γλυκό ή κονιάκ ή ρούμι
- 2 κ.σ γάλα

Για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ γάλα
- 400 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 βανίλια σκόνη

Για πασπάλισμα
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
- 3 κ.σ κακάο άγλυκο
- 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε τον καφέ, το ζεστό νερό, την ζάχαρη, το γλυκό κρασί, το γάλα. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

2. Βουτήξτε τα σαβαγιάρ και στρώστε σε πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα μεσαίο μπόλ ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, την ζάχαρη, το γάλα, την βανίλια και χτυπήστε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.

3. Πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα. Απλώστε μια στρώση κρέμα και συνεχίστε με μια ακόμα στρώση σαβαγιάρ. Τελειώστε με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίστε με κακάο, την σοκολάτα και την ζάχαρη άχνη.

4. Βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες και είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

 
 Chef ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΚΑΣ
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου