Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Aντέγραφαν, σχεδίαζαν και πουλούσαν ρούχα επώνυμης εταιρίας

ΜΕΣΩ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.Ρούχα επώνυμης εταιρίας αντέγραφαν, σχεδίαζαν και πουλούσαν πέντε άτομα, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα της αστυνομίας, είχε μάλιστα συστήσει ολόκληρο δίκτυο ...διανομής, αφού τα διέθεταν από πέντε καταστήματα και μέσω του διαδικτύου. Η σύλλήψεις έγινε σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Χαλάνδρι, Κηφισιά και Γλυφάδα) και πρόκειται για τέσσερις Έλληνες και μία αλλοδαπή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αφορά σε παράνομο σχεδιασμό, παραγωγή, προώθηση και διακίνηση προϊόντων απομίμησης κατά περίπτωση, με εμπορικά σήματα επώνυμης εταιρείας.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι υπεύθυνη πωλήσεων επιχείρησης ( 47 ετών), δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων (54χρονος και 62χρονηί), καθώς δύο ακόμα γυναίκες (30χρονη και 31χρονη αλλοδαπή) προσωρινά υπεύθυνες σε καταστήματα που πωλούσαν τα προϊόντα «μαϊμού». Για τη συμμετοχή τους στην ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμη Έλληνες (66χρονη και 50χρονος) ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εκπροσώπου εταιρείας επώνυμων προϊόντων, σύμφωνα με την οποία συγκεκριμένη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο, προέβαινε σε σχεδιασμό, παραγωγή, προώθηση και διάθεση γυναικείων ενδυμάτων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έφεραν τα εμπορικά σήματα, σχέδια και λογότυπα της εταιρείας τους και αποτελούν απομίμηση-παραποίηση των αυθεντικών εμπορικών σημάτων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αυτής, δραστηριοποιούνταν παράνομα τουλάχιστον από το 2010, προμηθεύοντας και διαθέτοντας προς πώληση προϊόντα «μαϊμού» σε καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά και μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, παραπλανώντας με αυτό τον τρόπο το καταναλωτικό κοινό και αποκομίζοντας πολλά κέρδη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, καθώς και σε πέντε (5) καταστήματα λιανικής πώλησης, όπου βρέθηκαν συνολικά (692) ρούχα (μπλούζες και φορέματα) τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου