Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ανήλικοι Μπόνι και Κλάιντ λήστευαν, έκλεβαν και εκβίαζαν

Συνελήφθησαν όταν άρπαξαν 370 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού ενός 64χρονου με τη μέθοδο της... απασχόλησης
Τρομάζει ακόμη και τους αστυνομικούς το πλούσιο «βιογραφικό» ενός ζευγαριού ανήλικων παιδιών που διαπίστωσαν ότι διέπραξαν τρεις ληστείες και πέντε κλοπές στην Πάτρα τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Τα τελευταία χρόνια, το 17χρονο αγόρι διέπραξε ή συμμετείχε σε 49 (!) ληστείες και κλοπές με θύματα ηλικιωμένους, ενώ η 16χρονη φίλη του σε 25!Οι «Μπόνι και Κλάιντ» της Πάτρας, που έχουν και τέσσερις συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, συνελήφθησαν από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα Προσφυγικά Πατρών όταν άρπαξαν 370 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού ενός 64χρονου με τη μέθοδο της απασχόλησης. Οι δυο τους είχαν πάνω τους 155 ευρώ που αποδόθηκαν στο θύμα. Η προανάκριση στην Ασφάλεια αποκάλυψε άλλα οκτώ περιστατικά.




Στις 21 Δεκεμβρίου, η 16χρονη άρπαξε μία χρυσή αλυσίδα αξίας 500 ευρώ από το λαιμό ενός 34χρονο αλλοδαπού, αλλά εκείνος την ακινητοποίησε με αποτέλεσμα να του επιτεθούν ο 17χρονος και οι συνεργοί του και να διαφύγουν όλοι μαζί. Η ανήλικη άρπαξε στις 15 Δεκεμβρίου 75 ευρώ και ένα κινητό από έναν 65χρονο με τη μέθοδο της απασχόλησης και, όταν εκείνος κάλεσε τον αριθμό του, τον εκβίασε ζητώντας χρήματα για να του το επιστρέψει! Όταν συναντήθηκαν, ο 65χρονος αρνήθηκε να της δώσει χρήματα και τότε του επιτέθηκαν οι συνεργοί της, που τον χτύπησαν και του άρπαξαν άλλα 250 ευρώ και διάφορα έγγραφα! Τα μέλη της συμμορίας ξυλοκόπησαν ακόμη στις 20 Οκτωβρίου έναν 62χρονο οδηγό αυτοκινήτου και του άρπαξαν 570 ευρώ.

Οι νεαροί κακοποιοί διέπραξαν επίσης τρεις διαρρήξεις σε σπίτια με λεία κοσμήματα και μετρητά και μία κλοπή σε ανασφάλιστο σταθμευμένο ταξί, από το οποίο πήραν ένα τσαντάκι με 1.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι από τη δράση τους έβγαλαν πάνω από 15.000 ευρώ! Οι δυο ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που τους άσκησε δίωξη για ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κρατούνται για να απολογηθούν στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για την Παρασκευή.

Μάνος Τσαγκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου