Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η Δημοτική Ριζοσπαστική Ανανέωση - Ανακοίνωση για τον β΄ γύρο

Η Δημοτική Ριζοσπαστική Ανανέωση καθ΄όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα απηύθυνε προς τους πολίτες των Σπάτων και της Αρτέμιδος το μήνυμα, ότι ο θεσμός της
Αυτοδιοίκησης, μέσω συγκεκριμένων μέσων και μεθόδων, υποβάλλεται στη διαδικασία της συρρίκνωσης, με μακροπρόθεσμο στόχο την κατάργηση, εν τοις πράγμασι, της αποστολής του Δήμου να περιφρουρεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, διασφαλίζοντας τα αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα για παιδεία, εργασία, υγεία και να λειτουργεί ως η πρώτη κοιτίδα άσκησης της συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Στους αποδέκτες αυτού του μηνύματος, δηλαδή στους 1.531 δημότες που υιοθετούν τις απόψεις μας και μας τίμησαν με την επιλογή τους, απευθύνουμε και ένα ακόμη μήνυμα, ότι η παράταξή μας θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν ένας χώρος επεξεργασίας όλων των προοδευτικών προτάσεων και διεκδίκησης όλων των δίκαιων κοινωνικών αιτημάτων, συνεπώς, προσδοκούμε και προσβλέπουμε στη διαρκή παρουσία τους και στη διαρκή συμβολή τους στην προσπάθειά μας για την προώθηση ενός διαφορετικού αυτοδιοικητικού υποδείγματος.

Εμείς, σε όσους μας ψήφισαν, δεν ανταποδίδουμε με ευχαριστίες, διότι δεν βλέπουμε τις εκλογές ως διαδικασία ανταλλαγής κοινωνικής αβροφροσύνης, αλλά ως την πλέον πρόσφορη και κατοχυρωμένη διαδικασία δυναμικής σύγκρισης διαφορετικών προτάσεων, όπου η συμμετοχή του πολίτη δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και καθήκον.

Στο όνομα αυτού του καθήκοντος, πολλά από τα μέλη της παράταξης, υπερέβησαν το μέτρο του δυνατού και αγωνίστηκαν αδιαμαρτύρητα, αγόγγυστα, σε αντίξοες συνθήκες, για να φέρουν σε πέρας μία τόσο δύσκολη αναμέτρηση, με ελάχιστα μέσα, έχοντας ως μόνη πηγή τροφοδοσίας, την πεποίθηση, ότι η μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που δε δόθηκε ποτέ.

Για όλους εμάς, ο προεκλογικός αγώνας συνεχίζεται για την επικράτηση της Ρένας Δούρου στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής και την τελική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Αναφορικά με τη θέση της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Ανανέωσης, ως προς τον επαναληπτικό γύρο των εκλογών για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη η βεβαιότητά μας ότι οι ψηφοφόροι της δικής μας παράταξης δεν είναι άβουλοι και παθητικοί δέκτες, επιδεκτικοί της όποιας αφ΄ υψηλού καθοδήγησης.

Τόσο τα μέλη μας, όσο και όσοι μας ψήφισαν, θα επιστρατεύσουν το πολιτικό τους κριτήριο και θα θέσουν πολιτικά και ιδεολογικά προτάγματα.

Θα απαιτήσουν καθαρή και επίσημη θέση από τους δύο «μονομάχους», σχετικά με το αν και πως προτίθενται να αναχαιτίσουν τις «μνημονιακές» επιθέσεις που δέχονται οι τοπικές κοινωνίες και πως θα αντιταχθούν στην «Καλλικρατική» ασφυξία που υφίστανται οι Δήμοι.

Θα απαιτήσουν ρητές δεσμεύσεις και τοποθετήσεις για την αποδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών, την εφιαλτική ανεργία, την ιδιωτικοποίηση του νερού και των παραλιών, τον εκφασισμό της νέας γενιάς.

Θα αναζητήσουν απαντήσεις στα ερωτήματα, πως θα ενισχυθεί η κοινωνική αλληλεγγύη, πως θα επιλυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης και της έλλειψης αθλητικών χώρων, καθώς και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι πολίτες που μας στήριξαν, θέλουν δέσμευση για γρήγορη λύση στο αποχετευτικό ζήτημα, με εναλλακτικές επιλογές και όχι με διχαστικούς λαϊκισμούς.

Θέλουν δεσμεύσεις για την προώθηση και ενίσχυση της πραγματικής λαϊκής συμμετοχής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τέλος, καθαρή και επίσημη στήριξη της ανατροπής στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Αν όλα τα παραπάνω ζητήματα, απαντηθούν πειστικά από κάποιον από τους υποψηφίους στο β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών, αυτός θα συγκεντρώσει και τις περισσότερες πιθανότητες να λάβει και την ψήφο ανοχής των ανθρώπων που στήριξαν τη Δημοτική Ριζοσπαστική Ανανέωση. Διότι την ψήφο εμπιστοσύνης την πήραμε εμείς.

2 σχόλια:

  1. και γιατί δεν λέτε με δυο λέξεις ότι προτείνετε αποχη?
    με ολα τα προαπαιτουμενα μονο ενας ήδη απο τα χρονια του Συνασπισμου Συριζαίος θα συμφωνούσε, ποσο μαλλον να δεσμευθει.
    Ασε που αν το εκανε θα υπεγραφε την πολιτικη του αυτοκτονια γιατι θα συντασεττω εναντια στο 90% των (ποιπων) ψηφοφορων.
    Αφηστε τις κομματικες - ποσλεβικικες παρωπιδες και κοιταξτα να δωσετε καμια καλη προταση για να γινει στον τοπο μας η διαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΤΣΑΛΙΡΟς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου