Σε μαγειρεμένη μορφή περιέχει υψηλότερες ποσότητες αντιοξειδωτικών
Μερικές κουταλιές από σάλτσα φρέσκιας ντομάτας μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης
καρδιακών ασθενειών.Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βερόνα, 80 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας την ημέρα αντιμετωπίζουν έως ένα βαθμό τις παρενέργειες των γευμάτων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, προκαλώντας τη συσσώρευση λίπους στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, λειτουργώντας ακόμη προληπτικά και σε ό,τι αφορά τη δυσλειτουργία του ενδοθηλίου, κατάσταση που προηγείται της αθηροσκλήρωσης (στένωση των αρτηριών).
Είκοσι άντρες συμμετείχαν σε ένα πείραμα, κατά το οποίο οι μισοί κατανάλωναν σάλτσα ντομάτας μετά από ένα γεύμα με πολλά λιπαρά, ενώ οι υπόλοιποι όχι, γράφει η Daily Mail.
Το λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που δίνει στις ντομάτες το κόκκινο χρώμα, το οποίο έχει βρεθεί και από προηγούμενες μελέτες ότι έχει πολλά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου, βρίσκεται σε υψηλότερες ποσότητες σε μαγειρεμένη μορφή σε σχέση με τις ωμές ντομάτες.
Μερικές κουταλιές από σάλτσα φρέσκιας ντομάτας μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης
καρδιακών ασθενειών.Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βερόνα, 80 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας την ημέρα αντιμετωπίζουν έως ένα βαθμό τις παρενέργειες των γευμάτων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, προκαλώντας τη συσσώρευση λίπους στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, λειτουργώντας ακόμη προληπτικά και σε ό,τι αφορά τη δυσλειτουργία του ενδοθηλίου, κατάσταση που προηγείται της αθηροσκλήρωσης (στένωση των αρτηριών).
Είκοσι άντρες συμμετείχαν σε ένα πείραμα, κατά το οποίο οι μισοί κατανάλωναν σάλτσα ντομάτας μετά από ένα γεύμα με πολλά λιπαρά, ενώ οι υπόλοιποι όχι, γράφει η Daily Mail.
Το λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που δίνει στις ντομάτες το κόκκινο χρώμα, το οποίο έχει βρεθεί και από προηγούμενες μελέτες ότι έχει πολλά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου, βρίσκεται σε υψηλότερες ποσότητες σε μαγειρεμένη μορφή σε σχέση με τις ωμές ντομάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου