Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σήμερα το πρωί, ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, και ο Αθανάσιος Ανδριόπουλος,
πρόεδρος της διαφημιστικής εταιρείας «Master Media system», για τον θάνατο του Αποστόλη Μολυβιάτη (21 ετών) πάνω σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα, που είχαν τοποθετήσει παράνομα ο Δήμος, η Δημοτική επιχείρηση και η διαφημιστική εταιρεία, σε νησίδα ασφαλείας (!) επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Χαλάνδρι.




Για τον πρώην Δήμαρχο Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, ενώ ο Αθανάσιος Ανδριόπουλος, προέδρος της διαφημιστικής εταιρείας «Master Media system», σε 2 χρόνια φυλάκιση, εξαγοράσιμη. Οι πρωτόδικα καταδικασθέντες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση. Όπως υποστήριξαν ο δικηγόρος της οικογένειας Παναγιώτης Βρετός και ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, ο Αποστόλης Μολυβιάτης, θα ζούσε αν στην νησίδα δεν είχε τοποθετηθεί παράνομα από τον δήμο, τη δημοτική επιχείρηση και την διαφημιστική εταιρεία, η διαφημιστική πινακίδα.

To δυστύχημα

Ο Αποστόλης Μολυβιάτης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στις 7 το πρωί, στις 24 Αυγούστου του 2009, στη Λεωφόρο Κηφισίας 362. Οδηγούσε ένα Renault Clio στη δεξιά λωρίδα. Φέρεται να κινείτο απολύτως κανονικά και νόμιμα, με κατεύθυνση από Αθήνα προς Κηφισιά και φορούσε τη ζώνη του. Βρισκόταν στην ευθεία, μετά το Υγεία, στο ύψος της πεζογέφυρας του ΟΑΚΑ. Ένας οδηγός, από την μεσαία λωρίδα δεν τον είδε και φέρεται να τον «έκλεισε». Ο Α.Μολυβιάτης προσπάθησε να τον αποφύγει, τα οχήματα συγκρούστηκαν και το αυτοκίνητο του, κατέληξε πάνω στην παράνομη διαφημιστική πινακίδα που βρισκόταν στη νησίδα ασφαλείας (!). Χτύπησε στο κεφάλι, πάνω στην κολώνα και σκοτώθηκε.

Συντάχθηκε σχετική δικογραφία από την Τροχαία Κηφισιάς, με βάση την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη(ΑΒΜ Φ09/6129), όσον αφορά την πρόκληση του τροχαίου δυστυχήματος, στον άλλο εμπλεκόμενο οδηγό στο τροχαίο, ο οποίος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος στο Τριμελές Πλημ/κειο Αθηνών και τελικά με την υπ’ αριθμό 36174/26-06-2012 απόφαση του Δικαστηρίου αυτού, κηρύχθηκε ένοχος για το τροχαίο δυστύχημα και καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης είκοσι (20) μηνών για το θανάσιμο τραυματισμό του Αποστόλη Μολυβιάτη. Για το τροχαίο ο Α. Μολυβιάτης, δεν είχε καμία υπαιτιότητα, (και του παραμικρού ακόμα τυχόν συντρέχοντος πταίσματος).

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, τους ειδικούς πραγματογνώμονες και τους άνδρες της τροχαίας, αν και η πρωτογενής αιτία του δυστυχήματος ήταν η απροσεξία του άλλου οδηγού, το μόλις 21 ετών αγόρι, θα ζούσε, αν η παράνομη πινακίδα δεν βρισκόταν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου