Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

«Ξήλωμα» παρανόμων επικείμενων στην Παραλία Αρτέμιδος

«Παίξαμε καθαρά. Δώσαμε την ευκαιρία σε όλους να συμβαδίσουν και να τηρήσουν τη νομιμότητα και το θεμιτό ανταγωνισμό.
Δυστυχώς κάποιοι δεν την είδαν ως χειρονομία συνεργασίας και καλής θέλησης. Και ενώ η ευκαιρία δόθηκε, όμως, το λέω ξεκάθαρα, χάθηκε για την επόμενη χρονιά».




Αυτή τη δήλωση είχε κάνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος κ. Δημήτρης Μάρκου.

Πολλοί δεν πήραν σοβαρά τη δήλωση του, παρότι την επανέλαβε πολλές φορές και προς κάθε κατεύθυνση.

Ώσπου, πριν το τέλος του χρόνου, οι μπουλντόζες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έκαναν την εμφάνιση τους στην παραλία της Αρτέμιδος. Την πρώτη ημέρα κατεδάφισαν εξέδρες και απομάκρυναν πακτωμένες ομπρέλες και στέγαστρα που παράνομα είχαν εγκατασταθεί στη αιγιαλίτιδα ζώνη.

Τη επόμενη κατεδάφισαν ένα Beach Bar και παράνομο στέγαστρο.

Στέλεχος της διοίκησης μας είπε:

«η απομάκρυνση όλων των παράνομων επικείμενων από τη παραλία θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μέχρις ότου να μη μείνει τίποτε το παράνομο. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. Το γνωστό αλαλούμ που επικρατούσε στην παραλία, να είναι βέβαιοι οι δημότες ότι δεν θα συνεχιστεί. Ο νόμος θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση».

Σύμφωνα με καταμέτρηση της Δημοτικής Αστυνομίας που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, ο καταπατημένος αιγιαλός και δημοτικός κοινόχρηστος χώρος, από τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην παραλία έφθανε τα 6,7 στρέμματα. Ωστόσο, η μέτρηση αυτή είχε αμφισβητηθεί από τους γνωρίζοντες τους παραλιακούς χώρους. Όπως ανέφεραν, «η μέτρηση έδειχνε τουλάχιστον τη μισή από την πραγματικά καταπατημένη έκταση».

Είχαμε και στο παρελθόν επισημάνει, ότι η αυθαιρεσία και ο αθέμιτος συναγωνισμός δεν είναι μόνο σε βάρος των νόμιμων επαγγελματιών. Ήταν η κύρια αιτία για τη χαμένη αξιοπιστία των πρώην Δημοτικών Αρχών και απώλειας σημαντικών εσόδων για τον Δήμο.

Απλά καταθέτουμε την άποψη ότι, αν συνεχιστεί η εφαρμογή του νόμου χωρίς καμία εξαίρεση, «θα κλείσουν τα στόματα που αναφέρονται στο λάδι». Σε περίπτωση όμως που παραμείνουν σε ισχύ, όπως για χρόνια γινότανε στο παρελθόν, οι άνομες εξαιρέσεις, τα «ίδια στόματα» θα ανοίξουν πολύ περισσότερο και το «λάδι» θα ξεχειλίσει.

Δημ. Πνευματικάτος  -  www.irafina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου