Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

10 Μυστικά για σωστούς "blog" τίτλους… που λίγοι γνωρίζουν!

Εάν σκεφτείς ότι, οι 8/10 αναγνώστες συναντούν τα άρθρα σου και μόλις οι 2/10 τα διαβάζουν μπορείς να καταλάβεις ότι η μάχη κερδίζεται ή χάνεται στον τίτλο.
Ο τίτλος θα καθορίσει την επιτυχία του άρθρου, γι’ αυτό καλό είναι να σκεφτείς κάτι έξυπνο και δελεαστικό με βασικό στόχο να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του αναγνώστη. 




Σκέψου ότι, ο αναγνώστης θα αφιερώσει κάποια λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του για να διαβάσει το άρθρο σου, οπότε φρόντισε κι εσύ να του προσφέρεις αξία και όφελος μέσα από αυτό. Καλό είναι να θυμάσαι ότι, οι τίτλοι που περιέχουν τις φράσεις “how-to” ή “do-it-yourself” και επικεντρώνονται στην περιγραφή “εύκολων” και “καλύτερων” μεθόδων έχουν την τάση να δημιουργούν ένα είδος συναισθηματικού engagement με τον αναγνώστη.

Εαν θέλεις να διαβάζουν τα άρθρα σου όλο και περισσότεροι αναγνώστες, να τα σχολιάζουν και να τα μοιράζονται με την παγκόσμια blogo-σφαιρα, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές.
  1. Το Θετικό είναι καλύτερο από το αρνητικό αλλά το αρνητικό είναι καλύτερο από το ουδέτερο.
  2. Χρησιμοποιήστε την ενεργητική φωνή, λέξεις που παρακινούν όπως "διαβάστε", δείτε"
  3. Όσο το δυνατόν Απλοποίηση
  4. Εστίαση σε αυτό που είναι είτε ενδιαφέρουν ή άμεσα χρήσιμο για τον αναγνώστη.
  5. Ελέγξτε για τη γραμματική και το ύφος (μπορεί να φαίνεται αυτονόητο βήμα, αλλά πολύ συχνά παραβλέπεται)
  6. Ξεχωρίστε 3 ή 4 σημαντικές λέξεις του άρθρου και παίξτε με αυτές.  
  7. Να σκέφτεστε πως τι θα σας παρακινούσε να διαβάσετε το άρθρο.
    Να θυμάστε οι αναγνώστες διαβάζουν από τα αριστερά προς τα δεξιά. Βάλτε, λοιπόν, τις σημαντικές λέξεις πρώτες ώστε να αιχμαλωτίσουν το ενδιαφέρον γρήγορα.
    Μην ωθείτε τους αναγνώστες σας να μαντεύουν.
  8. Σκεφθείτε με ποιες λέξεις θα έβρισκε κάποιος το άρθρο σας στο Google.
  9. Ο Τίτλος πρέπει να είναι η περίληψη του άρθρου σας σε 10-15 λέξεις, αλλά μην ξεχνάτε λέξεις παρακίνησης που θα κάνουν τον αναγνώστη να θέλει να διαβάσει το άρθρο.
  10. Χρησιμοποίηστε αριθμούς και ελκυστικούς επιθετικούς προσδιορισμούς.
Ξέχασε τα ελληνικά που έμαθες στο Λύκειο και τις αμέτρητες εκθέσεις που έγραψες για να προετοιμαστείς για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Το blogging “επιβάλλει” πληροφορίες σύντομες, χρήσιμες και μοναδικές, χωρίς πλατειασμούς και όλα αυτά κάτω από τίτλους, ξεκάθαρους, ελκυστικούς και έξυπνους. 
Είτε γράφεις για μόδα, για αρχιτεκτονική, για το παιδί σου ή προσφέρεις online tutorials για photoshop ή μαθήματα γαλλικής κουζίνας φρόντισε να ξεχωρίσεις με τον δικό σου, μοναδικό τρόπο και να μεταδώσεις στον αναγνώστη ακριβώς την πληροφορία που χρειάζεται, χωρίς να τον κουράσεις. Έτσι θα χτίσεις το κοινό και την φήμη σου online.

Η εισαγωγή από: www.papaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου