Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Λούτσα - Η ανατολική παραλία αντεπιτίθεται

του Νικόλα Γεωργιακώδη 
Για την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης η φράση «πάμε παραλία» είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα μαγαζιά της παραλιακής στην Ποσειδώνος, την Γλυφάδα, το Φάληρο, τη
Βουλιαγμένη. Όμως υπάρχουν και αλλού… παραλίες, οι οποίες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την mainstream επιλογή της Ποσειδώνος και προσφέρουν ιδανικές αφορμές για πάσης φύσεως μίνι αποδράσεις από την πόλη.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή της Ανατολικής Αττικής, η οποία ξεκινά από τα παράλια της Λούτσας και φτάνει μέχρι τον Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη. Σε απόσταση μόλις 30 λεπτών από το κέντρο της πόλης από την Αττική Οδό, βρίσκεστε σε ένα «σύμπλεγμα» παραθαλάσσιων περιοχών οι οποίες προσφέρουν προτάσεις διασκέδασης, βόλτας, γεύσεων για κάθε γούστο. 
Σε αυτήν μας την περιήγηση… περιλάβαμε τα αγαπημένα μας spots στις περιοχές Ραφήνα, Λούτσα, Μάτι, Ζούμπερι.  Θα επιστρέψουμε δριμύτεροι με ακόμα περισσότερες αγαπημένες διευθύνσεις στην Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα. 
The Loutsa Project Albatross 
Για τους λάτρεις των υδάτινων σπορ το Albatross είναι κατά κύριο λόγο ένα σημείο συνάντησης και αφετηρίας για μάχες με τα κύματα, όμως για τους κοινούς θνητούς αποτελεί έναν γουστόζικο all day food & drink χώρο για άραγμα δίπλα στο κύμα. Σε αυτό βοηθά και ο υπέροχος chill out εξωτερικός του χώρος με τα τραπεζάκια πάνω στο γκαζόν, τους φοίνικες και τις άνετες ξαπλώστρες, ιδανικός τόσο για να απολαύσετε το γεύμα σας (must η μακαρονάδα mushroom chicken, οι τραγανοί καβουροκεφτέδες και το εξωτικό ταμπουλέ), όσο και για να πιείτε το ποτάκι σας το βράδυ όταν μεταμορφώνεται σε bar/night club φιλοξενώντας διάφορα ζωντανά σχήματα ή Djs. 
Nissakia surf club 
 Σπορ, αράγματος και θεάματος συνέχεια, καθώς στην παραλία της Αρτέμιδας βρίσκουμε ακόμα ένα surf club το οποίο επέκτεινε τις δραστηριότητές του με σκοπό να γεμίσει ιδανικά το στομάχι μας και να καταλαγιάσει την… δίψα μας για αλκοόλ. Σε μια πανέμορφη τοποθεσία, το Nissakia σερβίρει εξαιρετικά burger και σαλάτες, θυμίζοντας καλιφορνέζικο εστιατόριο, ενώ όσο νυχτώνει οι ρυθμοί ανεβαίνουν και τα cocktails αντικαθιστούν τις… φραπεδιές. Highlight του μενού το Hawaiian Chicken me ψητό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, ανανά και μάνγκο, καθώς επίσης και το ομώνυμο burger του μαγαζιού με λιωμένο τυρί τσένταρ, bacon, μανιτάρια και σος 1000 islands. 
* Και στα δύο παραπάνω μαγαζιά μπορείτε να ενοικιάσετε εξοπλισμό για watersports όλους του μήνες του χρόνου. 
Silivani Cafe 
Η ραστώνη με θέα θάλασσα συνεχίζεται, καθώς επισκεπτόμαστε αυτό εδώ το παραθαλάσσιο all day μπαράκι, το οποίο προσφέρει φοβερή θέα από τα τραπεζάκια στην ξύλινη προβλήτα του και στον κατάφυτο χώρο ακριβώς από κάτω της, ενώ συνδυάζει καφέ για τους πρωινούς τύπους, κρύο τσιμπολόγημα (finger food, club sandwich και πολύ καλή Ceasar’s) και ουζάκι για τους μεσημεριανούς και εξαιρετικά cocktails για όσους το επισκεφθούν βράδυ, συνοδεία χαλαρής μουσικής για chill out καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου