Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Άρχισαν να φυτεύονται τα 170 στρ του πρώην Ιπποδρόμου

Με μια ελιά ύψους 3,5 μέτρων ξεκίνησε η φύτευση του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, εντός του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το πρώτο δέντρο
φυτεύτηκε στην περιοχή του Μεσογειακού κήπου.

Συνδεδεμένο εννοιολογικά, λειτουργικά και τοπογραφικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 170.000 μ², θα αποτελέσει ένα ζωντανό και ζωτικό πνεύμονα πρασίνου, μια ανάσα ζωής για την Αθήνα και μια σημαντική προσθήκη σε μια πόλη με τους λιγότερους κατά κεφαλήν χώρους πρασίνου στην Ευρώπη.

Το Πάρκο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευελιξία. Καθώς οι επισκέπτες του θα εξοικειώνονται με τις χρήσεις του, η δομή του Πάρκου θα εξελίσσεται για να υποστηρίξει τις νέες ανάγκες και προτιμήσεις του κοινού.

Οι αλέες που θα οδηγούν στο εσωτερικό του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος θα πλαισιώνονται από ψηλά πεύκα και ελιές, ενώ, ανάμεσα τους, διάσπαρτα, μικρότερα δέντρα, θα δημιουργούν εναλλαγές κλειστών και ανοικτών χώρων, φωτός και σκιάς, χρώματος και υφής. Στο κέντρο του Πάρκου, θα διαμορφωθεί μεγάλος, ανοικτός χώρος πρασίνου, ένας τόπος για συγκεντρώσεις, ο οποίος προσφέρεται επίσης για τη διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ, καθώς και για την προβολή ταινιών.

Ο ανοικτός, ηλιόλουστος Μεσογειακός Κήπος γιορτάζει την πλούσια φυτοκομική παράδοση της Ελλάδας. Η ποικιλία των φυτών αρκεί για να καταστήσει τον Κήπο τόπο προορισμού: αειθαλή και άλλα ενδημικά φυτά, όπως το πυξάρι, η κορονίλλα, ο κισσός, ο σχίνος, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το θυμάρι, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, τα ροδοπέταλα και η ευφορβία – όλα μαζί θα καθιστούν την κάθε επίσκεψη απολαυστική.
σ
Κάθε μήνας θα φέρνει ένα νέο χρώμα και κάθε εποχή θα προβάλλει ένα διαφορετικό συνδυασμό από άνθη και φυλλώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου