Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μια διαφορετική… αναχώρηση από το «Ελ. Βενιζέλος»

Λίγο διαφορετικό θα είναι το… check in και η απογείωση για τους επιβάτες που θα βρεθούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» την Πέμπτη 29 Μαΐου. Ο ήχος των αεροσκαφών θα
καλύπτεται από άλλο πιο μελωδικό και γι αυτό θα έχουν φροντίσει…

Τα μέλη του συγκροτήματος «Imam Baildi» που έρχονται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για να «απογειώσουν» τη διάθεση των ταξιδιωτών και των επισκεπτών με το χαρακτηριστικό ήχο τους και πολλές μουσικές ανατροπές!
«Παντρεύοντας» ήχους και μελωδίες από τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 μέχρι και σήμερα, οι Imam Baildi επιχειρούν τις δικές τους «μελωδικές ανατροπές» και κατορθώνουν να ξεσηκώνουν και να παρασύρουν το πιστό κοινό τους σε μοναδικά μουσικά ταξίδια, όμοια με αυτό που προετοιμάζουν για το αεροδρόμιο, λίγες μέρες πριν από τη σημαντική τους εμφάνιση – ντεμπούτο στο Μόντρεαλ (28 Ιουνίου) και την περιοδεία στον Καναδά!
Η σημαντική αυτή μουσική στιγμή, αποτελεί μέρους των  «Fly me to the Moon - Μουσικοδρόμιο» της συνεργασίας του «Ελ. Βενιζέλος»  με την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture. Το συγκρότημα «Imam Baildi» θα παίξει από τις 13:30 έως τις 14:30 στο Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου, σε έναν χώρο ελεύθερης πρόσβασης.
Οι Imam Baildi δημιουργήθηκαν όταν οι αδελφοί Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας άρχισαν να πειραματίζονται με remix από ελληνικά κομμάτια παλαιότερων δεκαετιών. Τα 2 αδέλφια προέρχονται από μια οικογένεια με μακρά σχέση με το ρεμπέτικο καθώς ο πατέρας τους είναι ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρεία που ειδικεύεται στο είδος και ενός δισκοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας με τεράστια συλλογή δίσκων βινυλίου 78 στροφών. Ως εκ τούτου, η ιδέα της ανάμειξης ρεμπέτικου με διαφορετικά είδη μουσικής ήρθε περίπου φυσιολογικά μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο μουσικό περιβάλλον.
Παράλληλα με τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, οι Imam Baildi διατηρούν μια συνεχή πορεία εμφανίσεων και δισκογραφικής παρουσίας στο εξωτερικό. Τα 2 άλμπουμ τους έχουν μπει στις κορυφαίες θέσεις των European World Music Charts, έχουν περιοδεύσει 3 φορές στην Ευρώπη, και πραγματοποιούν περισσότερες από 30 συναυλίες το χρόνο εκτός Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν συμμετοχές σε μερικά από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ - Sziget, Lowlands, Roskilde, Transmusicales De Rennes, και η περσινή τους συμμετοχή στο South by Southwest, το μεγαλύτερο music conference των ΗΠΑ. Φέτος ολοκλήρωσαν ήδη μια περιοδεία στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ ετοιμάζονται για την πρώτη τους εμφάνιση στον Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου