Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Δήμος Ραφήνας, Πικερμίου - ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 
Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ;»
Καλωσορίζουμε τους πάντες στην πραγματική ζωή.
Εκεί όπου τα προβλήματα μπαίνουν στο τραπέζι και γίνεται η αληθινή προσπάθεια επίλυσής
τους επ’ωφελεία των δημοτών. Σε αυτό το επίπεδο θα γίνει η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων, οι προτάσεις και βέβαια η κριτική. Στην πραγματικότητα και τις κινήσεις που γίνονται και θα γίνουν για το δήμο και τους δημότες του.
Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς προεκλογικός καπνός και φασαρία και σαν τέτοια θα χαθούν.
Χαιρετίζουμε ως απολύτως θετικό βήμα , την αναγνώριση της συντονισμένης προσπάθειας της δημοτικής αρχής, να θέσει τα ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ θέματα της σχέσης της πόλης με το λιμάνι, αλλά και της συνολικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, στην κεντρική διοίκηση.
Εύκολα αντιλαμβάνεται και ο πιο κακοπροαίρετος ακόμη, τη σημασία της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί, με τον υπουργό Ναυτιλίας - Αιγαίου και τους συναρμόδιους φορείς, υπό την αιγίδα του Δημάρχου της πόλης.
Για τα αποτελέσματά και τις θέσεις όλων ανεξαιρέτως θα ενημερωθεί διεξοδικά τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και οι δημότες της πόλης μας.
ΕΚΕΙ και ΜΟΝΟ εκεί, δηλαδή στην πραγματική ζωή, τίθενται οι προτάσεις, τα σχέδια και δίνονται οι μάχες για το καλό των δημοτών. Όχι με δηλώσεις και «φθηνά» τερτίπια του τύπου «μου είπαν, σκέφτονται, θεωρούν, ίσως και να»…
Εκεί στην πραγματική ζωή , περιμένουμε και τις προτάσεις, τις θέσεις , το πρόγραμμα και τις λύσεις. Για να μετρηθούμε όλοι μας καθαρά με τα προβλήματα της πόλης και ΤΙ ΚΑΝΕΙ ο καθένας γι'αυτα και όχι ΤΙ ΑΠΛΩΣ ΛΕΕΙ…ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ή ακόμη χειρότερα για να δείξει ότι υπάρχει.
Δεν αντιλαμβανόμαστε τον αιφνιδιασμό και ιδιαίτερα τον εκνευρισμό ορισμένων υποψηφίων, για τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την πόλη και τους δημότες της. Θα μπορούσαν απλώς , με δεδομένη την αγωνία τους για τον τόπο , όπως άλλωστε όλοι μας , να συνεισφέρουν με τα προγράμματα και τις προτάσεις τους στο καλύτερο αύριο του Δημου Ραφήνας – Πικερμίου , αντί να προσπαθούν με έωλες εντυπώσεις να αθροίσουν πρόσκαιρα οφέλη.
Έγνοια για την πόλη και το δημότη της δεν είναι τα φαντεζί , πολυτελή εκλογικά κέντρα , με τα φώτα και τις «χαμογελαστές» αφίσες, αλλά οι προτάσεις και η συμμετοχή σε κοινές δράσεις και λύσεις για την ΠΟΛΗ ΜΑΣ. Στην πραγματική ζωή δεν μετράνε οι εντυπώσεις, αλλά τι αφήνεις πίσω σου. Υπάρχει έργο που πιστώνεται και έργο που …χρεώνει τους επόμενους…
Σε ο,τι αφορά τέλος στα κόμματα και τα «τραβήγματα από το μανίκι» συνδυασμών, με έκπληξη διαβάσαμε σχετικό απολογητικό σημείο στην ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΡΧΗ».
Ειλικρινά δεν ξέρουμε πού αναγνώρισε τον εαυτό του σε όσα ανέφερε η δήλωση του δημάρχου κ. Χριστόπουλου και αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί.
Η κοντή ή η επιλεκτική μνήμη, μπορεί να δείχνουν βολικές , αλλά δυστυχώς δεν είναι. Το χθες, δείχνει εύκολα το σήμερα όλων… Εις ματην η προσπάθεια να «βαφτίσουν» τα χρίσματα και τις κομματικές τους στηρίξεις, σε …ανεξαρτησία…
Γνωριζόμαστε πολύ καλά σε αυτήν την πόλη.
Και σταματάμε εδώ, γιατί είναι άχαρη η συζήτηση για τα χρίσματα και τα κομματικά καπέλα. Είτε πράσινα , είτε πολύχρωμα. Είτε τα φορούν , είτε τα έχουν «κρεμάσει» προσωρινώς… Δεν την έχει ανάγκη ο τόπος μας και σίγουρα δεν αφορά το δικό μας συνδυασμό.
Η πόλη και οι δημότες απαιτούν συστράτευση, λογική, αλήθειες και λύσεις. Έτσι θα πορευτούμε.
Αναγνωρίζουμε σε όλους την ευαισθητοποίηση και την αγωνία για την πόλη και τους δημότες και είναι ειλικρινά απορίας άξιον που ορισμένοι , με θολωμένα τα παραταξιακά και κομματικά γυαλιά τους , δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν την ίδια τουλάχιστον ευαισθησία στη δημοτική αρχή.
Τα προβλήματα της πόλης μας δεν έχουν χρώματα και κόμματα. Αυτή είναι η νοοτροπία που το χτες θέλει να επιβάλλει στο αύριο της πόλης. Απαιτούνται λύσεις και κοινές δράσεις, καθαρές κουβέντες, καθαρές θέσεις, νέα πρόσωπα και ιδέες. Όχι πια αναπαλαίωση με φθαρμένα υλικά.
Όλοι μαζί.
Για την πόλη μας.
Γιατί το αξίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου