Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία - Τεράστιες απώλειες για τον Ολάντ

Τεράστια επιτυχία της Μαρίν Λεπέν.Τουλάχιστον 10 δημάρχους εκλέγει η Λεπέν- Σε ανασχηματισμό θα προχωρήσει ο Φρανσουά Ολάντ Τουλάχιστον 10 Δημάρχους και 12.000 δημοτικούς συμβούλους εκλέγει το Κόμμα της Μαρίν Λεπεν (FN) σύμφωνα με τις πρώτες ανταποκρίσεις από τη Γαλλία. Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές όπου το εθνικιστικό κόμμα της Μαρίν Λεπεν αναμένεται να αναδειχθεί ως μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις .
Οι δημοτικές εκλογές δείχνουν πως οι ευρωφοβικές δυνάμεις λαμβάνουν πολλές ψήφους ενώ το Παρίσι φαίνεται πως περνά στους Σοσιαλιστές
Η Αν Iνταλγκό, υποψήφια του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος θα γίνει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Παρίσι, καθώς φέρεται να επικρατεί με 54,5% της Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ, υποψήφιας του κεντροδεξιού UMP για το δήμο του Παρισιού, σύμφωνα εκτιμήσεις των ινστιτούτων Ifop και SAS για το τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele.
Η 54χρονη Αν Iνταλγκό, το δεξί χέρι του απερχόμενου σοσιαλιστή δημάρχου Μπερτράν Ντελανοέ, επικράτησε της αντιπάλου της Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ, 40 ετών και συνεργάτη του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί που είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο των εκλογών. Η Μοριζέ φέρεται να λαμβάνει ποσοστό 45,5% των ψήφων.
Ο Φρανσουά Ολάντ θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Ερό για να μην χρεωθεί την πλήρη αποτυχία του στις τοπικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου