Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Εμπόδισαν κατάθεση 3 τρισ. ευρώ σε πλαστά ομόλογα

Η Τράπεζα του Βατικανού.ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησε η ιταλική αστυνομία, την ώρα που ετοιμάζονταν να καταθέσουν τρισεκατομμύρια ευρώ σε πλαστά ομόλογα στην τράπεζα του ΒατικανούΟι αξιωματούχοι αναφέρουν πως το ζευγάρι, ένας Αμερικανός και ένας Ολλανδός υπήκοος, ισχυρίστηκε πως είχε ένα ραντεβού με τραπεζικά στελέχη προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην τράπεζα, αλλά παραδόθηκαν στην αστυνομία.
Τα πλαστά ομόλογα με ονομαστική αξία 3 τρισεκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν στην τσάντα τους, αναφέρουν οι αξιωματούχοι.
Η τράπεζα, που επισήμως ονομάζεται Ινστιτούτο για τα Θρησκευτικά Έργα, χειρίζεται χιλιάδες ιδιωτικούς λογαριασμούς καρδιναλίων, επισκόπων από όλο τον κόσμο.
Οι δύο ύποπτοι αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι εν αναμονή περαιτέρω έρευνας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας, Νταβίντ Κάρντια, καθώς η ιταλική νομοθεσία δεν απαιτεί σύλληψη όταν πρόκειται για έρευνα που αφορά σε απάτη.
Το Βατικανό έχει κάνει πιο αυστηρές τις τραπεζικές διαδικασίες, μετά την κριτική που δέχτηκε πως χρησιμοποιείται ως υπεράκτιος φορολογικός παράδεισος.
Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ζητήσει την πλήρη αναμόρφωση της τράπεζας και μια λεπτομερή έρευνα σχετικά με τη διαφάνεια των συναλλαγών της.
Ο ποντίφικας απέλυσε δύο πρώην διευθυντές οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον πιθανή δίκη με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου