Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τσιπούρες με λαχανικά και κύμινο

 
Η γεύση του μας είναι οικεία, κυρίως από τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Εδώ το κύμινο δίνει
στο ψάρι μας μια ξεχωριστή, εξωτική γεύση.
Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 15m
Χρόνος ψησίματος : 30m
Έτοιμο σε : 45m
Υλικά
4 τσιπούρες, 350-400γρ. η καθεμιά, καθαρισμένες από τον ψαρά σας
2 πατάτες μεγάλες, σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο, χοντροτριμμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού κάρι μέτριο
1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
χυμό από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε καλά όλα τα μπαχαρικά και τα σοτάρετε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι. Με αυτά τρίβετε τις τσιπούρες. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπολ, περιχύνετε τα ψάρια με το χυμό λεμονιού, τρεις κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και τον ζωμό λαχανικών. Μαρινάρετε τα ψάρια σκεπασμένα για 2 ώρες περίπου, αν και καλό είναι να τα μαρινάρετε όλη μέρα ώστε να αρωματιστούν καλά με τα μπαχαρικά.
Βήμα 2
Αραδιάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τις πατάτες, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα ανακατεύετε όλα μαζί, αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετείτε από πάνω τα ψάρια και τα περιχύνετε με δύο τρεις κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειάζεται δύο τρεις φορές μία κουταλιά σούπας από τη μαρινάδα ώστε να ψηθούν τα λαχανικά και να μη στεγνώσουν τα ψάρια.
Βήμα 4
Συνοδεύετε το φαγητό με ρύζι basmati


 
Ασχολείται με τη μαγειρική εδώ και 35 χρόνια..
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης
Food Styling: Aντωνία Κατή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου