Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Που είναι η Θάλεια;

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της δημοσιογράφου Θάλειας Χούντα που
εξακολουθεί να αγνοείται εδώ και δέκα ημέρες. Μιλώντας στην «Espresso», ο δικηγόρος σύζυγός της Νίκος Μπούρας αφήνει να εννοηθεί ότι η σημερινή είναι «η μέρα της κρίσεως» επαναλαμβάνοντας την «υπόσχεσή» του προς τον άγνωστο άντρα που του τηλεφώνησε με απόκρυψη το βράδυ, όταν χάθηκαν τα ίχνη της Θάλειας Χούντα, και άφησε να εννοηθεί πως κρατά τη δημοσιογράφο.


«Είναι πολλές οι ημέρες που η Θάλεια αγνοείται... Αυτό που είναι να κάνω εγώ, από πλευράς μου, θα το κάνω αύριο (σ.σ.: σήμερα) και μετά θα περιμένουμε» τόνισε ο ποινικολόγος, χωρίς να αποκαλύψει για ποιο πράγμα δεσμεύτηκε απέναντι στον άγνωστο συνομιλητή του...


Κι ενώ οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την αγωνία των οικείων της που κορυφώνεται όσο οι ημέρες περνούν και η δημοσιογράφος δεν δίνει σημάδια ζωής! Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και τη δραματική έκκληση του συζύγου της προς τους απαγωγείς αλλά και προς όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να επικοινωνήσει μαζί του, το τηλέφωνο του Νίκου Μπούρα δεν έχει σταματήσει να χτυπά. Ομως οι πληροφορίες που του δίνουν, όπως λέει ο ποινικολόγος, δεν έχουν οδηγήσει πουθενά.


«Μου έχουν πει διάφορες εκδοχές, ότι την έχουν δει στην Αλεξανδρούπολη, στο Σχιστό, στην Κηφισιά, στην Καλαμάτα, στην Κρήτη, ο καθένας ό,τι θέλει φαντάζεται!» αναφέρει με απόγνωση ο δικηγόρος, τονίζοντας μάλιστα αρκετοί τού ζητούν μέχρι και χρήματα ως αντάλλαγμα για μια πληροφορία! «Εχουν φτάσει στο σημείο να παίρνουν τηλέφωνο και να μου ζητούν τρελά ποσά. Εχουν βρει ευκαιρία διάφοροι απίθανοι τύποι και λένε “για να σου πω αυτό δώσε μου τόσα, για να σου πω το άλλο δώσε μου τόσα...”».


Ο κ. Μπούρας αναφέρει πως από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισης της αγαπημένης του συζύγου βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τις αστυνομικές αρχές: «Ξέρω ότι κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια στην έρευνά τους, όμως δεν ξέρω αν και τι στοιχεία έχουν προκύψει μέχρι αυτή την ώρα. Το κινητό της είναι απενεργοποιημένο από την προηγούμενη Παρασκευή, όταν χάθηκαν τα ίχνη της... Σίγουρα οι αστυνομικές αρχές έχουν επιχειρήσει να το εντοπίσουν» λέει και προσθέτει: «Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Οι αστυνομικοί δεν μου λένε απολύτως τίποτα» προσθέτει.


Η δημοσιογράφος είχε επισκεφτεί τον σύζυγό της στο δικηγορικό του γραφείο στο Κολωνάκι στις 8.00 το βράδυ της 21ης Μαρτίου λέγοντας πως θα πήγαινε στο λιμάνι του Πειραιά για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ που ετοίμαζε. Φέρεται μάλιστα να του είπε ότι θα έπαιρνε ταξί, καθώς δεν ήθελε να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό της για λόγους ασφαλείας. Από την ώρα που αναχώρησε από το γραφείο του τα ίχνη της αγνοούνται...


Σοκ και κλειστά στόματα


Κλειστά στόματα συνάντησε η «Espresso» στην Παλλήνη, όπου μεγάλωσε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της η δημοσιογράφος Θάλεια Χούντα. Εκεί βρίσκεται και το πατρικό της σπίτι, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έμενε με τον σύζυγό της στο κέντρο της Αθήνας. Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από την είδηση της εξαφάνισης της Θάλειας Χούντα και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι της συνέβη...

Η μυστηριώδης εξαφάνιση έχει προκαλέσει αναστάτωση και στους κατοίκους του Πόρου, στον οποίο το αγαπημένο ζευγάρι έβρισκε συχνά καταφύγιο. Το μικρό και γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού αποτελούσε ιδιαίτερα προσφιλή προορισμό για τη Θάλεια Χούντα και τον Νίκο Μπούρα, καθώς εκεί τέλεσαν και τον πολιτικό γάμο τους το καλοκαίρι του 2011.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ


Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία, ο διάλογος και το ραντεβού της στον Πειραιά


Αποφεύγουν να κάνουν λόγο για απαγωγή οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη της Θάλειας Χούντα. Το γεγονός ότι δεν έχει γίνει άλλη προσπάθεια επικοινωνίας, πέρα από το τηλεφώνημα που έλαβε στο κινητό του ο σύζυγός της Νίκος Μπούρας, κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι δεν ήταν τα λύτρα ο σκοπός της μυστηριώδους εξαφάνισης της δημοσιογράφου και υποψήφιας βουλευτού με τον ΛΑΟΣ.


Ο ποινικολόγος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο άγνωστος άντρας, ο οποίος του τηλεφώνησε μία ώρα αφότου η σύζυγός του είχε φύγει από το γραφείο του στο Κολωνάκι, δεν είπε ξεκάθαρα ότι έχει στα χέρια του τη δημοσιογράφο, ούτε ζήτησε χρήματα. Του είπε όμως «Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις με την υπόθεση που εκκρεμεί»... Ο γνωστός δικηγόρος ρωτήθηκε από τους άντρες της Ασφάλειας ποιες από τις υποθέσεις που χειριζόταν είναι «ανοιχτές» και σύμφωνα με πληροφορίες, επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε μια διεκδίκηση κηδεμονίας παιδιών, οι πρωταγωνιστές της οποίας αναζητήθηκαν για να δώσουν κατάθεση.


Ο κ. Μπούρας συναίνεσε να γίνει άρση του απορρήτου επικοινωνιών στο κινητό του, αλλά το μόνο που έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής είναι ότι η κλήση έγινε με απόκρυψη από καρτοκινητό τηλέφωνο. Τα στοιχεία του κατόχου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί, αλλά είναι άγνωστο αν έχει εντοπιστεί ο ίδιος, ώστε να καταθέσει και να εξακριβωθεί αν έχει σχέση με την εξαφάνιση της Θάλειας Χούντα.
Αρση του απορρήτου ζητήθηκε και για το κινητό τηλέφωνο της δημοσιογράφου, ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα του αγνώστου με τον οποίο επικοινώνησε και έκλεισε ραντεβού στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να της δώσει ένα θέμα για ρεπορτάζ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι με τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση της εξαφάνισης, αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είχε σχέση με αυτήν, θα είχε εμφανιστεί από μόνος του για να καταθέσει, πράγμα που δεν συνέβη.


Ούτε ο οδηγός του ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε η Θάλεια Χούντα έξω από το γραφείο του συζύγου της έχει επικοινωνήσει με την Ασφάλεια για να καταθέσει πού την άφησε κι αν είδε με ποιον συναντήθηκε. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην την αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν μετά την εξαφάνιση.
 
 Το πατρικό σπίτι της Θάλειας Χούντα στην Παλλήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου