Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ένα γεφυράκι με ηλικία μεγαλύτερη από 80 έτη έπεσε θύμα… της ευθύνης άλλων!

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ για τις τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις:
Το ιστορικό γεφυράκι της Βελανιδιάς έχει καταρρεύσει από την πλημμύρα του Φεβρουαρίου 2013 και μέχρι σήμερα παραμένει στην ίδια κατάσταση…

Για περισσότερο από ένα έτος η περιοχή βρίσκεται αποκομμένη από το οδικό δίκτυο (για 50 μέτρα) δια μέσου αυτής της γέφυρας. Οι κάτοικοι καθημερινά διανύουν με το αυτοκίνητό τους τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα για να παρακάμψουν την κατεστραμμένη και επικίνδυνη γέφυρα με το εύλογο κόστος σε καύσιμα και χρόνο!
Ο απλός πολίτης απευθύνεται σε όποιον "γνωστό" έχει κοντά του από την τοπική αυτοδιοίκηση για να λάβει την απάντηση «Εμείς κάναμε ενέργειες…είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας»!
Αλήθεια τι με νοιάζει ποιανού αρμοδιότητα είναι; Ένα γεφυράκι με ηλικία μεγαλύτερη από 80 έτη έπεσε θύμα… της ευθύνης άλλων!
Η Δημοτική αρχή αποκατέστησε πρόχειρα την διάβαση, κατόπιν οχλήσεων 15 μέρες μετά την ζημιά, με την προσθήκη μιας λαμαρίνας για τους πεζούς: παιδιά που περνούν καθημερινά για να πάρουν το σχολικό λεωφορείο, ενήλικες που πηγαίνουν για την συγκοινωνία κ.ά.
Αγαπητοί υποψήφιοι: υπέροχες οι δεσμεύσεις σας για έργα, παροχές, κοινωνική πρόνοια κλπ! Αν δείτε την εικόνα της εν λόγω γέφυρας θα ντραπείτε πραγματικά για τον τόπο που ζείτε και του οποίου διεκδικείτε την ηγεσία της αυτοδιοίκησης!
Αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε μη βάλετε κουστούμι και γραβάτα... θα λερωθείτε!
Για όποιον θέλει να απολαύσει από κοντά και να φωτογραφήσει την κατακερματισμένη γέφυρα της Βελανιδιάς, που ενώ γεωγραφικά ανήκει στον Δήμο Ραφήνας, συναισθηματικά στους κατοίκους της περιοχής και τεχνικά, οικονομικά, και αδιάφορα ανήκει στην περιφέρεια (της οποίας η περίμετρος έχει γίνει σαν τον ισημερινό από την ακινησία), μπορείτε να μεταβείτε στην συμβολή της ομώνυμης οδού (Βελανιδιάς) και της Φλέμινγκ, απέναντι από το ιστορικό και γηραιό μεγάλο δέντρο της Βελανιδιάς, ακριβώς στο γεωπονικό κέντρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου