Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Μέχρι να βρούμε συντρίμμια θα κινούμαστε με υποθέσεις για το χαμένο Boeing

Συνεχίζονται οι έρευνες.Στις έρευνες συμμετέχουν 10 αεροσκάφη από επτά χώρες - Την Κυριακή εντοπίστηκαν τέσσερα πορτοκαλί αντικείμεναΤο αδιέξοδο στο οποίο εξακολουθούν να βρίσκονται οι έρευνες για το χαμένο Boeing της Malaysia παραδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ.

«Είχαμε 3 εβδομάδες για να βρούμε αποδείξεις και μέχρι να εντοπίσουμε συντρίμμια, θα συνεχίσουμε να κινούμαστε βάσει υποθέσεων» παραδέχθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, όμως, διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν μειώνονται αλλά αντίθεται αυξάνονται σε μέγεθος ενώ υπογράμμισε ότι η ευθύνη για τις έρευνες ανήκει πρωτίστως στην Αυστραλία καθώς αυτές πραγματοποιούνται στη δική μας ζώνη έρευνας και διάσωσης.

Την Κυριακή το πλήρωμα αυστραλιανού αεροσκάφους εντόπισε τέσσερα πορτοκαλί αντικείμενα μεγέθους μεγαλύτερου των δύο μέτρων σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από τη ζώνη έρευνας. Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν θα σταλούν για αξιολόγηση και αν κριθεί ότι είναι πιθανόν να προέρχονται από το χαμένο αεροσκάφος, τότε στην περιοχή θα σταλεί πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου