Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τυφλοί - μαϊμού εισέπρατταν επιδόματα

 
ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ .Τυφλοί - μαϊμού που εισέπρατταν προνοιακά επιδόματα εντοπίστηκαν στην Πάτρα. Οι υπηρεσίες του δήμου έλεγξαν όλους
τους φακέλους περιπτώσεων τυφλότητας και εντόπισαν 82 υποθέσεις αδικαιολόγητης και παράνομης είσπραξης. Είναι η δεύτερη κατηγορία αναπηρικών επιδομάτων που ερευνάται. Η προηγούμενη αφορούσε τους διαβητικούς, όπου επίσης εντοπίστηκαν παρατυπίες. Στην περίπτωση των τυφλών βρέθηκαν 30 άτομα τα οποία εισέπρατταν επιδόματα για λογαριασμό τυφλών συγγενικών τους προσώπων που έχουν πεθάνει!

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από ομάδα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, ενώ από το 2011 είχε σταλεί επιστολή από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου σε όσους λάμβαναν επίδομα τυφλότητας, που τους καλούσε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο ΚΕΠΑ ώστε να λάβουν ανάλογη γνωμάτευση και ποσοστά αναπηρίας.

Η εξέταση των περιπτώσεων επικεντρώθηκε στην προσκόμιση γνωμάτευσης ΚΕΠΑ που πιστοποιούσε το ποσοστό αναπηρίας τυφλότητας 80% και άνω που είναι όριο για τη λήψη επιδόματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου