Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Το «ευχαριστώ Παρίσι» της Αν Ινταλγκό

 
Συγκινημένη η πρώτη γυναίκα δήμαρχος των Παρισίων Μέσω Twitter Εξέλεξε 91
συμβούλους σε σύνολο 163 - Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή νέου δημάρχου θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου.Στα χέρια των σοσιαλιστών φαίνεται ότι θα παραμείνει το Παρίσι μετά τη νίκη της Αν Ινταλγκό, η οποία κατέφερε να εκλέξει 91 συμβούλους σε σύνολο 163 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα όμως με τον εκλογικό νόμο ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Γαλλίας δεν εκλέγεται κατ' ευθείαν από τους ψηφοφόρους, αλλά από τους 163 συμβούλους που συνεδριάζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο των Παρισίων.

Η ψηφοφορία για την εκλογή της Ινταλγκό είναι προγραμματισμένη για τις 5 Απριλίου.

Κατά την ψηφοφορία της 5ης Απριλίου η υποψήφια των Σοσιαλιστών θα πρέπει να συγκεντρώσει την ελάχιστη πλειοψηφία 82 συμβούλων.

Σε περίπτωση αποτυχίας, υπάρχει δυνατότητα να γίνουν έως και τρεις γύροι ψηφοφορίας προκειμένου να εκλεγεί ο Δήμαρχος Παρισίων έστω και με σχετική πλειοψηφία. Μια εβδομάδα μετά την εκλογή της Δημάρχου Παρισίων, στις 13 Απριλίου, τα δημοτικά συμβούλια των διαμερισμάτων θα εκλέξουν με τη σειρά τους, τους κατά τόπους 20 δημάρχους.

Η ίδια η Ινταλγκό φρόντισε να ανακοινώσει τη νίκη της με ανάρτηση στο Twitter όπου έγραψε «ευχαριστώ Παρίσι»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου