Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Δημοτική Ριζοσπαστική Ανανέωση Σπάτων, Αρτέμιδας - Το ξεκίνημα της εκλογικής μάχης

30/3/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ξεκίνημα της εκλογικής μάχης από το φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο Σπάτων, πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 30 Μαρτίου, η Δημοτική
Ριζοσπαστική Ανανέωση Σπάτων - Αρτέμιδας με υποψήφια δήμαρχο τη Λία Ντελάκη.
Η συγκέντρωση επηρεάσθηκε άμεσα από τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, αφού συνέπεσε με την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και τις προτάσεις δυσπιστίας κατά των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, ο ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης, ενημέρωσε από πρώτο χέρι τους συγκεντρωμένους για τα όσα συνέβαιναν στη Βουλή, αλλά κυρίως παρουσίασε τις προτάσεις αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο από την κρίση.
Ο έτερος ομιλητής, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αντώνης Λιάκος, περιέγραψε με το δικό του τρόπο τη «λιτότητα στην οικονομία και τη δημοκρατία» και τις νέες συνθήκες που διαμόρφωσαν στο δήμο Σπάτων Αρτέμιδας η πολυπολιτισμικότητα και η αποικιοποίηση της περιοχής με την εγκατάσταση του Αεροδρομίου, του εκπτωτικού χωριού και άλλων μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η υποψήφια δήμαρχος της παράταξης Λία Ντελάκη, η οποία παρουσίασε το πλαίσιο της ριζοσπαστικής, ανανεωτικής πρότασης για τα Σπάτα και την Αρτέμιδα. Επιφυλάχθηκε, στις επαφές της με τους δημότες και τους φορείς να συνδιαμορφόσουν τις άμεσες δράσεις στις δυο πόλεις και παρέθεσε τις βασικές αρχές σύγχρονης λειτουργίας του Δήμου:
  • Θεσμοθετημένη πληροφόρηση των πολιτών για τα δεδομένα και τις δράσεις του Δήμου στις δυο πόλεις
  • Συμμετοχή του πολίτη στα δημοτικά πράγματα με αμοιβαία εμπιστοσύνη, χωρίς αναθέσεις και λευκές επιταγές.
  • Σαφή διάκριση εξουσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ υπηρεσιών του Δήμου και αιρετών.
  • Διαφάνεια με σειρά τομών και μέτρων σε όλες τις λειτουργίες και τις διαδικασίες του Δήμου.
  • Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Δήμου, με έμφαση στην (χωρίς κόστος ή ελάχιστο κόστος) αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου των νέων επιστημόνων της περιοχής.
  • Προώθηση νέων σε ηλικία στελεχών στο Δήμο, αρχής γενομένης από την ίδια της την παράταξη.

2 σχόλια:

  1. ΓΥΡΙΣΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεις κσι ο κουκος ηταν. Τελικα παραιτηθηκε απο συμβουλος του δημαρχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου