Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μαλαισία: Ο χρόνος εξαντλείται για το «μαύρο κουτί» του Boeing

Άκαρπες και οι σημερινές έρευνες.Αλιευτικός εξοπλισμός αποδείχτηκε πως ήταν τελικά τα
πορτοκαλί χρώματος αντικείμενα που ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα κινεζικό
αεροσκάφος.Αλιευτικός εξοπλισμός αποδείχτηκε πως ήταν τελικά τα πορτοκαλί και κόκκινου χρώματος αντικείμενα που ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα κινεζικό αεροσκάφος στο Νότιο Ινδικό, πιο κοντά στις δυτικές ακτές της Αυστραλίας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών παραμένουν άκαρπες με τις αρχές της χώρας να δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες, μέχρι να βρεθεί κάποιο στοιχείο που θα τους βοηθήσει να καταλάβουν έστω τι συνέβη στο αεροπλάνο με τους 239 επιβάτες.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας και Μεταφορών της Μαλαισίας, Hishammuddin Hussein, είπε ότι ο χρόνος τελειώνει, προκειμένου να εντοπιστεί το μαύρο κουτί, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι.

«Πολλές από τις ερωτήσεις θα απαντηθούν αν βρούμε το μαύρο κουτί», είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «ο χρόνος εξαντλείται όσον αφορά στα σήματα που έρχονται από το μαύρο κουτί, αν αυτό είναι όντως στον Ινδικό ωκεανό».

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ εξέφρασε την πρόθεση της χώρας του να μη σταματήσει τις έρευνες αν δεν βρεθεί το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που χάθηκε στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό στις 8 Μαρτίου.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο», είπε στους δημοσιογράφους από την αεροπορική βάση Πιρς στο Περθ και πρόσθεσε: «Μπορούμε να συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί και θα συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό καιρό μέχρι να βρεθεί».

Σημειώνεται ότι στις σημερινές έρευνες για το αεροσκάφος στον Ινδικό Ωκεανό συμμετείχαν εννιά στρατιωτικά αεροσκάφη και έντεκα πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου