Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κρασάτη χοιρινή τηγανιά

 
Μια συνταγή που προορίζεται για κρεατομεζές όμως κάλλιστα μπορεί να σερβιριστεί και
σαν κυρίως πιάτο αν το συνοδεύσετε με τηγανιτές πατάτες ή μια άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 15m
Χρόνος ψησίματος : 45m
Έτοιμο σε : 60m
Υλικά
1 κιλό χοιρινό ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και μόλις πάρουν χρυσό χρώμα προσθέτετε το χοιρινό. Ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές το κρέας και σβήνετε με το κρασί.
Βήμα 2
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, ανακατεύετε και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.


 Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου