Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Τρόμος στην Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας για την πτώση της τιμής του χρυσού

Αναμένεται να «γράψει» απώλειες 10 δισ. δολαρίων - Πρώτη φορά εδώ και 107 χρόνια η SNB ακυρώνει τα μερίσματα προς τους μετόχους της.Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετία
ενημέρωσε τους πελάτες της πως θα είναι βαριές οι απώλειες από την πτώση της τιμής του χρυσού που κατέχει, αφού "βλέπει" πως μπορεί να χαθούν ακόμα και 10 δισ. δολάρια, μετά την μεγαλύτερη πτώση στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου, εδώ και 30 χρόνια.

Η αξία του χρυσού που κατέχει η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) ήταν για το 2013 ύψους 15 δισ. ελβετικών φράγκων, δηλαδή 16,6 δισ. δολαρίων με την τράπεζα να σημειώνει πως το πολύτιμο μέταλλο έχασε 28% μέσα στην περασμένη χρονιά, στην μεγαλύτερα ετήσια πτώση του από το 1981.

Τις απώλειες για την SNB ελαττώνει ένα κέρδος 3 δισ. ελβετικών φράγκων για θέσεις σε ξένο νόμισμα και άλλο ένα κέρδος 3 δισ. σε ελβετικά φράγκα από την πώληση ενός ταμείου που είχε στην κατοχή του προβληματικά στοιχεία ενεργητικού της UBS AG.

Η SNB, ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους του κόσμου του χρυσού, δήλωσε ότι η απώλεια στην επένδυσή της σε χρυσό θα την αναγκάσει να ακυρώσει τα μερίσματα προς τους μετόχους, για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε το 1907.

Επίσης η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει συμπληρωματικές πληρωμές προς 26 ελβετικά καντόνια για πρώτη φορά από το 1991.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου