Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Καλύτερα των προσδοκιών η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία

Η βιομηχανική παραγωγή στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υπερέβη τις προσδοκίες το Μάρτιο, υποδηλώνοντας ότι η ανάπτυξη στη Γερμανία σταδιακά αυξάνει ταχύτητα, όπως εμφάνισαν
τα επίσημα στοιχεία, ενισχύοντας προηγούμενες ενδείξεις για αύξηση του βιβλίου παραγγελιών.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Μάρτιο, κατά 1,2% σε σχέση με το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για πτώση 0,2%.

Τα στοιχεία αποτελούν την δεύτερη συνεχόμενη θετική έκπληξη για την οικονομία, ύστερα από τις υψηλότερες του αναμενόμενου παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου που ανακοινώθηκαν χθες, και παρέχουν ευπρόσδεκτη ανακούφιση στους αναλυτές που φοβούνται ότι η Γερμανία δεν θα μπορούσε να ανακάμψει από τον ασθενή χειμώνα.

«Η βελτίωση της κατάστασης των παραγγελιών στη μεταποίηση, καθώς και οι προσδοκίες για τη δραστηριότητα στις κατασκευές θα πρέπει να δώσουν στον βιομηχανικό κλάδο μια ώθηση στους επόμενους μήνες», ανέφερε το υπουργείο σε γραπτή ανακοίνωση, υποστηρίζοντας τις προσδοκίες ότι η ανάπτυξη θα κερδίσει έδαφος όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι, κυρίως λόγω της αύξησης των κεφαλαιακών επενδύσεων.

Η μεταποιητική παραγωγή το Μάρτιο αυξήθηκε 1,4% σε μηνιαία βάση, ενώ η ενεργειακή παραγωγή αυξήθηκε 4%, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αλλά οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες το Μάρτιο οδήγησαν σε άλλη μία κατακόρυφη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, η οποία υποχώρησε 3,1% από το Φεβρουάριο, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Επίσης, η ετήσια σύγκριση εμφανίζει ότι ο γερμανικός κλάδος ακόμη προσπαθεί να ανακάμψει μετά από μήνες εξασθένισης. Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 2,5% όταν λαμβάνονται υπόψη οι εργάσιμες ημέρες το Μάρτιο του 2013 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου