ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα) Για τη φρουτοσαλάτα
2 πράσινα µήλα
2 κόκκινα µήλα
1 ανανάς
3 αχλάδια
1 κυδώνι
Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 λουβί βανίλιας
1 ξυλάκι κανέλας
2 ανθάκια αστεροειδούς γλυκάνισου, ολόκληρα
3 φύλλα λέμονγκρας
10 κόκκοι µαύρου πιπεριού
Για τα κρουτόν
4 φέτες τσουρέκι πάχους 1 εκ., κομμένες σε κύβους ή 6 φέτες τσουρέκι, πολύ λεπτές, κοµµένες λοξά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε µικρούς κύβους, σαν ζάρια. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα βράζουμε όλα µαζί τα υλικά του σιροπιού. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουµε τα φρούτα και βράζουμε για 10-15 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C-160°C στον αέρα. Στρώνουμε ένα ταψί µε λαδόκολλα, τοποθετούμε τα κομμάτια του τσουρεκιού και τα ψήνουµε µέχρι να ξεραθούν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουµε τη φρουτοσαλάτα σε βαθύ πιάτο µε µια κουτάλα, φροντίζοντας όµως τα αρωµατικά να παραµείνουν στην κατσαρόλα, ώστε να συνεχίσουν να δίνουν άρωµα στη σαλάτα. Προσθέτουµε µια µπάλα έτοιµο παγωτό καϊµάκι στη µέση και τα κρουτόν του τσουρεκιού.
TIP
Αντι για παγωτό φτιάξτε μια μους από γιαούρτι. Χτυπάτε στο μίξερ ταυτόχρονα 200 γρ. γιαούρτι, 50 γρ. ζάχαρη άχνη και 90 ml κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να δένει αποσύρετε.
2 πράσινα µήλα
2 κόκκινα µήλα
1 ανανάς
3 αχλάδια
1 κυδώνι
Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 λουβί βανίλιας
1 ξυλάκι κανέλας
2 ανθάκια αστεροειδούς γλυκάνισου, ολόκληρα
3 φύλλα λέμονγκρας
10 κόκκοι µαύρου πιπεριού
Για τα κρουτόν
4 φέτες τσουρέκι πάχους 1 εκ., κομμένες σε κύβους ή 6 φέτες τσουρέκι, πολύ λεπτές, κοµµένες λοξά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε µικρούς κύβους, σαν ζάρια. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα βράζουμε όλα µαζί τα υλικά του σιροπιού. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουµε τα φρούτα και βράζουμε για 10-15 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C-160°C στον αέρα. Στρώνουμε ένα ταψί µε λαδόκολλα, τοποθετούμε τα κομμάτια του τσουρεκιού και τα ψήνουµε µέχρι να ξεραθούν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουµε τη φρουτοσαλάτα σε βαθύ πιάτο µε µια κουτάλα, φροντίζοντας όµως τα αρωµατικά να παραµείνουν στην κατσαρόλα, ώστε να συνεχίσουν να δίνουν άρωµα στη σαλάτα. Προσθέτουµε µια µπάλα έτοιµο παγωτό καϊµάκι στη µέση και τα κρουτόν του τσουρεκιού.
TIP
Αντι για παγωτό φτιάξτε μια μους από γιαούρτι. Χτυπάτε στο μίξερ ταυτόχρονα 200 γρ. γιαούρτι, 50 γρ. ζάχαρη άχνη και 90 ml κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να δένει αποσύρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου