Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η σωστή διατροφή για την περίοδο των Πανελληνίων

Το διάβασμα «απαιτεί» σωστή διατροφή. Πολλές φορές έχουμε ακούσει την προτροπή «τρώγε σωστά, για να έχεις καλή απόδοση στα μαθήματα». Παρακάτω δίνονται μερικοί βασικοί κανόνες
σωστής και υγιεινής διατροφής, που θα μας βοηθήσουν να είμαστε «έτοιμοι» για τις αυξημένες απαιτήσεις του οργανισμού πριν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Για μια υγιεινή διατροφή, λέμε:

• Όχι στις έτοιμες ή τις «πλαστικές» τροφές (προτηγανισμένα), στα fast-food & στα κορεσμένα λίπη (διαβάζετε τις ετικέτες).

• Ναι στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, στα φρούτα – χυμούς, στα γαλακτοκομικά, στα λαχανικά, στο ψωμί, στο αυγό, στο μέλι, στο ταχίνι, στους ξηρούς καρπούς (κυρίως καρύδια & αμύγδαλα ανάλατα). • Λιγότερο λίπος στη διατροφή μας και ιδιαίτερα ζωικό που είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά (βούτυρο, μαγιονέζα, λίπος – κρέατος, κλπ).

• Για να καταπολεμήσουμε τις λιγούρες: Υγιεινά σνακ που μας καλύπτουν σε ενέργεια & θρεπτικά συστατικά (ξηρούς καρπούς, φρούτα, 2 φρυγανιές με μέλι ή τυρί, 1 ποτ. γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως, ½ φέτα μαύρο ψωμί & 1 αυγό βραστό, τοστ με τυρί & ένα ποτήρι φυσικό χυμό). Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε κινδύνους, όπως ανεπάρκεια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, υπογλυκαιμία, αναιμίες κλπ.

• Τρώμε αργά & μασάμε καλά την τροφή μας (το γεύμα να κρατάει περίπου 20 λεπτά, αποφεύγοντας τη λαιμαργία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου