Υλικά Για 4-6 άτομα
-1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-1 πακετάκι σταγόνες σοκολάτας
-1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
-1 1/4 φλιτζάνι γάλα
-1 αυγό
-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε ένα κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αυγό και το γάλα.
Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι.
Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.
Της σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και μέλι.
-1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-1 πακετάκι σταγόνες σοκολάτας
-1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
-1 1/4 φλιτζάνι γάλα
-1 αυγό
-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε ένα κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αυγό και το γάλα.
Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι.
Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.
Της σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου