Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Παρατεταμένη κακοκαιρία στην Ελλάδα

Untitled-1

Περίπου 48 ώρες μας χωρίζουν από μια σοβαρή κακοκαιρία που θα χτυπήσει τη χώρα μας. Το Ανοιξιάτικο σκηνικό που επικρατεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, θα δώσει τη θέση του σε…
πραγματικό χειμώνα, καθώς σημαντικές καιρικές αλλαγές έρχονται στο προσκήνιο και θα μας επηρεάσουν ποικιλοτρόπως.




Η χώρα μας το Σαββατοκύριακο, θα δεχτεί ένα πολύ βαθύ χαμηλό βαρομετρικό το οποίο είναι ασυνήθιστο για την εποχή, καθώς τέτοια χαμηλά τα συναντάμε κυρίως την Άνοιξη και το Φθινόπωρο. Η παρά πολύ ζεστή για την εποχή περιοχή μας δέχεται μια πολύ ψυχρή αέρια μάζα, η οποία θα προκαλέσει σημαντική βάθυνση ενός χαμηλού βαρομετρικού, το οποίο θα προσεγγίσει τα 992 mb.
Το χαμηλό αυτό έχει τεράστια δυναμική και θα προκαλέσει έντονη κακοκαιρία, ενώ είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που χαμηλό βαρομετρικό θα συνδυαστεί με ταυτόχρονη κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών. Όλα αυτά τα στοιχεία, διαμορφώνουν μια πολύ εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση πάνω από την Ελλάδα.
Από την Κυριακη και μετά, η χώρα θα περάσει σε μια νέα καιρική κατάσταση, την οποία δεν την έχουμε συνηθίσει σε τόσο μεγάλη διάρκεια, καθώς για 7 με 10 ημέρες αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες, που θα επιτρέπουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Σε καμία περίπτωση οι πολίτες δεν θα πρέπει να υποτιμήσουν τη νέα αυτή καιρική κατάσταση, που θα βιώσει η χώρα.
Εντωμεταξύ, σήμερα πλέον έχουν αρχίσει να ξεδιαλύνουν τα προγνωστικά στοιχεία για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Προτιμούμε εδώ στο Xalazi.gr να έχουμε σίγουρα στοιχεία στα χέρια μας για να πούμε οτιδήποτε, παρά να πούμε κάτι το οποίο πιθανόν και να μην ισχύσει.
Για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, μπορούμε να πούμε λοιπόν, πως δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες από τις επερχόμενες καιρικές μεταβολές. Την ένταση ωστόσο και τη διάρκεια των φαινομένων, θα τη δούμε σε επόμενο δελτίο μας. Για το σύνολο της χώρας ωστόσο, έχουμε την εικόνα για το πώς θα εξελιχτεί ο καιρός.

Για το pikosapikos.gr
Κώστας Πολυχρόνης – xalazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου