Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Αποψύξτε….σωστά!

Η απόψυξη των τροφίμων πρέπει να γίνεται:
  • Στο ψυγείο με το προϊόν συσκευασμένο, π.χ. με πλαστική μεμβράνη περιτυλίγματος...
  • Κάτω από τρεχούμενο νερό, σε περίπτωση ανάγκης, εφόσον είναι αεροστεγώς κλεισμένο.
  • Σε συσκευή/ φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τον κύκλο απόψυξης.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβούμε τον απαραίτητο χρόνο απόψυξης. Πρέπει άμεσα μετά την απόψυξη να προχωράμε σε μαγείρεμα του τροφίμου ή σε τοποθέτηση του στο ψυγείο.
Η απόψυξη δεν πρέπει να γίνεται:
Κάτω από τρεχούμενο νερό, όταν το τρόφιμο δεν είναι καλυμμένο με μεμβράνη περιτυλίγματος, εξαιτίας απώλειας θρεπτικών συστατικών και γεύσης, αλλά και για λόγους υγιεινής.
Πρώτη Δημοσίευση: 2.1.2016
Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να φθάσει το εσωτερικό του προϊόντος στους +5 βαθμούς κελσίου, η εξωτερική επιφάνεια και τα στρώματα κοντά στην επιφάνεια θα έχουν υπερβεί τη θερμοκρασία αυτή κατά πολύ και για αρκετό χρόνο, με αποτέλεσμα τη μικροβιακή ανάπτυξη.
ranialavitaebella.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου