Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«Εξπρές του μεσονυχτίου» για τον ντράμερ των Scorpions

 
Τη φρίκη της κράτησης σε μουσουλμανική φυλακή βιώνει εδώ και εβδομάδες ο Τζέιμς Κότακ στο Ντουμπάι. Ο ντράμερ των Scorpions ζει το δικό του «Εξπρές του μεσονυχτίου»
εδώ και σχεδόν ένα μήνα, κατηγορούμενος για προσβολή του ισλάμ.
Το «έγκλημά» του είναι ότι έκανε προσβλητική χειρονομία, υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του προς Πακιστανούς που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο του εμιράτου, με τους οποίους ταξίδευε στο ίδιο αεροπλάνο.

Δικαστήριο τον καταδίκασε την Τρίτη σε φυλάκιση ενός μήνα. Ομως, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, αναμένεται να απελευθερωθεί σύντομα και στη συνέχεια να απελαθεί, καθώς έχει παραμείνει υπό κράτηση χρονική περίοδο αντίστοιχη της ποινής του.

Ολα συνέβησαν στις 3 Απριλίου. Ο Τζέιμς Κότακ βρισκόταν στο τράνζιτ του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, απ' όπου θα ταξίδευε στο Μπαχρέιν για μία εμφάνιση στο περιθώριο του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μελών του προσωπικού του αεροδρομίου τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Gulf News», ο μουσικός -ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ- αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με Πακιστανούς και Αφγανούς επιβάτες και κάλυψε τη μύτη του, σαν να ήθελε να προστατευτεί από δυσάρεστες οσμές.

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, στη συνέχεια άρχισε να εκστομίζει ύβρεις προς τους «αμόρφωτους μουσουλμάνους» και κατευθυνόμενος στο γραφείο του επικεφαλής ασφαλείας του αεροδρομίου ύψωσε το δάχτυλό του στους άλλους επιβάτες της πτήσης. Επίσης, φέρεται να κατέβασε το παντελόνι του στη διάρκεια έντονου διαλόγου με τον αξιωματούχο. Ο δικηγόρος που τον υπερασπίστηκε στο δικαστήριο επιβεβαιώνει μόνον ότι ο Κότακ ήταν μεθυσμένος, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Σε ό,τι αφορά τις λοιπές κατηγορίες, τις αρνήθηκε. Ο συνήγορός του Χαμίντ αλ Χαζραγί υποστήριξε πως είναι απλώς κατασκευασμένες από τους αξιωματούχους ασφαλείας.

Γιάννης Δουνδουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου