Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ραφήνα - Η θάλασσα τρέφει την πόλη αλλά το λιμάνι την στραγγαλίζει…

του Παναγιώτη Καλφαντή
Επειδή αν ξέρεις από πού έρχεσαι σου είναι ευκολότερο να αποφασίσεις που και πώς θέλεις να πας διάλεξα από το αρχείο παλιές φωτογραφίες της πόλης μας.
Το θρυλικό τσιμεντόπλοιο που έγινε ο πρώτος λιμενοβραχίονας η πλατεία με το ΚΤΕΛ, το γήπεδο της Θύελλας με το Πικέρμι στο βάθος, μπορεί και η «Άγια Κυριακή» το καΐκι που μετέφερε από την Ραφήνα στην Αλεξάνδρεια τους αντιστασιακούς στα χρόνια της κατοχής και πέρασε στην συλλογική μνήμη μας με το τραγούδι του συμπολίτη μας Μίμη Πλέσσα ντυμένο με την βραχνή φωνή της Ρένας Κουμιώτη.
Ζούμε σε ένα μαγικό τόπο που συνδυάζει τη μπλε θάλασσα της Ραφήνας με τους ορεινούς όγκους του Πικερμίου, τις δασωμένες ρεματιές του Βαλανάρη με τα αρχαιολογικά σημεία του Βαλανείου και του Ασκηταριού, τον ιστορικό λόφο του Οχυρού με τους παλαιοντολογικούς θησαυρούς στο Πικέρμι.
Τα προβλήματα της περιοχής μας είναι μεγάλα και ο προεκλογικός αγώνας για την διοίκηση της πόλης μας στα 5 χρόνια που έρχονται ήταν μακροχρόνιος και σκληρός.
Η ώρα της όποιας επιλογής των δημοτών ήρθε. Μακάρι να εκλεγούν συγκροτημένοι άνθρωποι που θα προσφέρουν στην πρόοδο της περιοχής μας.
Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους γύρω από το νέο Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο. Αντίπαλοι μας πρέπει να είναι μονό τα προβλήματα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου