Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
Είναι γνωστές οι υπεύθυνες και επίπονες πρωτοβουλίες μου ως εκπροσώπου του ΟΠΑΣ για το οξυμμένο αποχετευτικό πρόβλημα των πόλεών μας και τη διεκδίκηση της άμεσης εφικτής και επιλέξιμης λύσης μέσω «Ψυττάλειας» (από 28.11.2013 προσφυγή μας και στη Δικαιοσύνη), υποστηριζόμενοι εμπράκτως
(ακόμα και ενόρκως, από τον φερέγγυο υποψήφιο δήμαρχό μας, κ. Δημήτρη Μάρκου), οπότε με αφορμή τη χθεσινοβραδινή «επίσκεψη» του κ. Γιώργου Κασίμη (πρώην δημάρχου Αρτέμιδος και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ.), στο εκλογικό κέντρο της παράταξής μας (προσωπικά απουσίαζα), με πρόφαση (όπως αναφέρει στο Blog του ο κ. Καντερές), να μας δηλώσει ότι δήθεν τηρεί «ίσες αποστάσεις από όλους τους συνδυασμούς», θεωρώ υποχρέωσή μου να του ζητήσω εξηγήσεις και να δηλώσω τα εξής:
  1. Η «επίσκεψη» αυτή του κ. Κασίμη προφανώς δεν προέκυψε αυθόρμητα, αλλά υπό την πίεση και με αφορμή τη δικαιολογημένη κατακραυγή της τοπικής μας κοινωνίας και την έντονη κριτική που εκφράσθηκε τόσο στο πρόσωπό του, όσο και κατά των επί σειρά ετών έμπιστων συνεργατών του (κ.κ. Δ. Μποτζιολή, Ε. Ντουρντουρέκα, Δημ. Μπερτόλη, Π. Προύντζο), για τον εναγκαλισμό - ένταξή τους στο συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου, κ. Χρ. Α. Μάρκου, συνδέοντας (δικαιολογημένα οι δημότες) την ενέργειά τους αυτή, με πράξη ευθείας απεμπόλησης, αθέτησης και ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ της έως τώρα θέσης και στάσης της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ απέναντι στα απαράδεκτα πεπραγμένα της νυν Δημοτικής Αρχής Σπάτων – Αρτέμιδος, σε ζωτικά θέματα της πόλης μας (Πλήθος αδιάψευστων ντοκουμέντων βρίσκονται στα Πρακτικά του τρέχοντος Δημοτικού Συμβουλίου Σ-Α)
  2. Ειδικότερα, οι δημότες Αρτέμιδος, νιώθουν και εκφράζουν την έντονη πολιτική τους δυσφορία κατά των επιλογών των ανωτέρω στελεχών της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ, αλλά και κατά του αρχηγού της κ. Γ. Κασίμη, με δεδομένη την από το 2011 μεθοδευμένη – απαράδεκτη στάση και θέση του απερχόμενου Δημάρχου Σ-Α, κ. Χρήστου Α. Μάρκου, στο αποχετευτικό και συγκεκριμένα την φανατική - αδιαφανή προώθηση της λύσης «Πλατύ χωράφι», με αγωγό στη Θάλασσά μας, αντί της εξ αρχής διεκδίκησης της εφικτής και επιλέξιμης περιβαλλοντικά και οικονομικά λύσης σύνδεσης με την «Ψυττάλεια», όπως τουλάχιστον έλεγε και διακήρυττε μαζί μας και ο κ. Κασίμης καταγγέλλοντας (μαζί με τα ως άνω στελέχη του), τον Δήμαρχο, ότι θα κάνει (ο Δήμαρχος) «χαβούζα» την Αρτέμιδα (βλ. εφημ. «ΑΛΗΘΕΙΑ», 14.11.2013), κάτι που σήμερα αθετούν πηγαίνοντας μαζί του στο συνδυασμό της ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ (Μήπως για να βοηθήσουν τον Δήμαρχο να κάνει «χαβούζα» την Αρτέμιδα;).
  3. Κατόπιν των ανωτέρω και με αφορμή την επί της ουσίας σιωπή του κ. Κασίμη, σε καμία περίπτωση δεν πείθομαι για την αγνότητα των πραγματικών προθέσεων, σκέψεων και σκοπιμοτήτων του, ούτε μπορώ να δεχθώ το καταφανώς πολιτικά σαθρό και παραπλανητικό επιχείρημα της δήθεν εκ μέρους του τήρησης «ίσων αποστάσεων από όλους τους συνδυασμούς», με το οποίο ως ενεργός πολίτης (και έως τον Σεπτέμβριο 2014 επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης), προφανώς επιχειρεί να «θολώσει τα νερά» και να αποσιωπήσει τόσο την πολιτικά και ηθικά επιλήψιμη στάση των έμπιστων στελεχών του, όσο και την εκ μέρους του πολιτικά ένοχη σιωπή, ιδίως πάνω στο καυτό θέμα της αποχέτευσης.
  4. Ζητώ από τον κ. Κασίμη (ανεξάρτητα από τις αποστάσεις ή όχι έναντι των παρατάξεων), να μας μιλήσει και να τοποθετηθεί επί της ουσίας, για την «ταμπακέρα», δηλαδή για την ολοφάνερη – αιφνίδια και ανεξήγητη αλλαγή στάσης των αμέσων συνεργατών του, όπως επιβάλει ο θεσμικός και πολιτικός του λόγος - ρόλος και οι ανθρωπίνως διακριτοί κανόνες του ορθώς νοείν.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ
Αρτέμιδα, 4.5.2014
Χρήστος Ποθουλάκης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
Επικεφαλής του ΟΠΑΣ
Τηλ. 6977609220


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου