Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΣΠΑΤΑ - Παράνομο Ψυχαγωγικό Πάρκο λειτουργεί με την έγκριση του Λουδοβίκου

Μέγα σκάνδαλο είναι ο ρόλος που παίζουν σε όλο αυτό οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του Δήμου.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ημερομηνία: 05/05/2014
Προς: Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Κοινοποίηση: 1) Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος/Τμήμα
Αδειοδότησης Καταστημάτων
2) Πολεοδομία Σπάτων-Αρτέμιδος
3) Α.Τ. Σπάτων-Αρτέμιδος
4) Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής
Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου
και Περιθαλλοντικής Υγιεινής
Δημητρίου Μανιάτη, ενός αγανακτισμένου γονέα
Στα Σπάτα Αττικής στην περιοχή Γυαλού (Smart Park) λειτουργεί ένα ψυχαγωγικό πάρκο με
την ονομασία και 'GR TOYS' που ανήκει στη εταιρία Αλευρομάγειρας Γρ. - Τυρογαλά Θ. Ο.Ε.
Η επιχείρηση αυτή λειτουργεί παράνομα γιατί δε διαθέτει άδεια ψυχαγωγικού πάρκου. Στο πάρκο αυτό υπάρχουν και λειτουργούν πολλά παιχνίδια όπως καρτ, πισίνα, καρουσέλ, τραμπολίνο και βαρκάκια, τα οποία επιτρέπονται μόνο σε ψυχαγωγικά πάρκα και επισκέπτες του είναι παιδιά όλων των ηλικιών, ακόμα και έφηβοι του Λυκείου και σίγουρα άνω των 10 ετών.
Ο ιδιοκτήτης για να παρακάμψει τις αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργίας ψυχαγωγικού πάρκου εξασφάλισε από τον Δήμο άδεια κυλικείου|παιδότοπου και μετά μετέτρεψε την επιχείρηση του σε
ψυχαγωγικό πάρκο παράνομα, τοποθετώντας όλα τα παραπάνω παιχνίδια που απαγορεύονται να βρίσκονται σε παιδότοπους και επιτρέποντας την είσοδο σε άνω των 10 ετών παιδιά και ενηλίκους που επίσης απαγορεύεται να εισέρχονται σε παιδότοπους.
Επομένως, η επιχείρηση αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως παιδότοπος αλλά είναι σίγουρα ψυχαγωγικό πάρκο και έχει υγειονομικό ενδιαῷέρον. Δυστυχώς, όμως, καμιά αρμόδια αρχή (Δήμος, Υγειονομικό, Πολεοδομία κλπ) δεν της έχει κάνει έλεγχο για να διαπιστώσει την παρανομία και να τη σφραγίσει αλλά την αφήνουν να λειτουργεί ανεξέλεγκτα, ώστε ο ιδιοκτήτης της να θησαυρίζει εις βάρος της υγείας των μακρών παιδιών.
Αν η επιχείρηση είχε αιτηθεί άδειας ψυχαγωγικού πάρκου, η αρμόδια επιτροπή θεαμάτων και κινηματογράφων που αποτελείται από το υγειονομικό, την πολεοδομία, την αστυνομία, την πυροσβεστική κλπ ουδέποτε θα είχε εγκρίνει την χορήγηση της άδειας, αφού η επιχείρηση, πέραν των άλλων, έχει εμφανείς σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις ενώ η πίστα του καρτ έχει τοποθετηθεί παράνομα στο πάρκινγκ της επιχείρησης και κανένας από τις υπηρεσίες δεν κάνει τίποτα για αυτό, γιατί όπως λένε τα έχει βρει μαζί τους!!
Αυτό που με τρομάζει είναι ότι εψ' όσον η επιχείρηση δεν έχει περάσει από έλεγχο της επιτροπής
θεαμάτων και κινηματογράφων, τα παιχνίδια που βρίσκονται σε αυτή δεν έχουν ελεγχθεί από κανένα και ενδέχεται να μην έχουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και προδιαγραφές ασφαλείας
και να είναι άκρως επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά.
Την επιχείρηση αυτή την επισκέπτονται πολλά μικρά παιδιά καθημερινά και θα είναι τραγικό να θρηνήσουμε και άλλα ανήλικα θύματα, μετά το τραγικό περιστατικό στο Ελληνικό, επειδή ο ιδιοκτήτης της που κυκλοφορεί με Φεράρι, στο βωμό του χρήματος αδιαφορεί για τη ζωή και την υγεία μικρών παιδιών και παραβιάζει κατάφωρα το νόμο.
Ο καταγγέλλων
Δημήτριος Κασιμάτης
Σχόλια δικά μας:
Ο επιχειρηματίας είναι ΑΘΩΟΣ. Καλά κάνει και προσπαθεί με όποιο τρόπο μπορεί να στίσει μια επικερδή επιχείρηση.
Το σκάνδαλο είναι ο ρόλος που παίζουν σε όλο αυτό οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του Δήμου.
Κανονικά πρέπει να καταγγελθούν και να ελεγχθούν όλοι οι υπάλληλοι και οι αιρετοί που εμπλέκονται σε  διατήρηση αυτής της παράνομης και επικίνδυνης επιχείρησης. Αυτοί πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και όχι ο Επιχειρηματίας.

Τα σχόλια δικά σας...

6 σχόλια:

  1. Από βγαίναι το συμπέρασμα ότι ο ιδιοκτήτης είναι αθώος η συναλλαγή κάθε είδους θέλει πάντα δύο για να γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ευθύνη της Περιφέρειας αν δεν κάνω λάθος η έκδοση αδείας και ο έλεγχος και όχι του Δήμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ,ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που είναι το τοπικό των Σπάτων που είναι ο πρόεδρος που είναι οι κυρίες και κύριοι του τοπικου?? Λαμόγια όλοι μαύρο στις εκλογές να σας ρίξει ο κόσμος.(ο Σίσυφος να ψάξει και το Βενζινάδικο στο Γυαλλού να δει αν πηρε νόμιμα την άδεια λειτουργιας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πήρες την απάντηση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου