Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Καλό «το θέλω» αλλά το θέμα είναι «να μπορείς»!

Το να τιτλοφορείσαι ως νέος, άφθαρτος, στην πολιτική σκηνή του τόπου είναι κάτι που πρέπει να το αποδείξεις έμπρακτα! Θα πρέπει όμως πρώτα να δώσουμε το δικαίωμα στους πολίτες να κρίνουν τους νέους αυτούς ανθρώπους από τα μέχρι τώρα έργα τους, όποια και αν είναι αυτά, από όποιον χώρο και αν προέρχονται και όχι από τις λεκτικές τους διακηρύξεις που τις περισσότερες φορές δεν είναι καν γραμμένες από τους ιδίους. Όλοι μας έχουμε ακούσει στην ζωή μας πολλά λόγια που δεν
έγιναν πράξη –ακαταίσχυντες υποσχεσιολογίες με μόνο σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου. Αυτό λοιπόν που με ενδιαφέρει (και είναι το δύσκολο) είναι η πράξη και όχι οι υποτιθέμενα καλές προθέσεις, καλό «το θέλω» αλλά το θέμα είναι «να μπορείς»!

Ακούω λοιπόν κάποιους πολίτες να πλησιάζουν νέους υποψηφίους και να τους ρωτούν: Ασχολείσαι με τα κοινά; θέλεις να γίνεις πολιτικός; Η καταφατική απάντηση δεν σημαίνει πως ο ερωτών βλέπει πάντα έναν νέο άφθαρτο πολιτικά και τον εμπιστεύεται. Η πρώτη αντίδραση είναι να κάνει ένα βήμα πίσω, η πρώτη σκέψη είναι ο συνειρμός της ιδιότητας με την λοβιτούρα, τη λαμογιά! Για να μπορέσεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πολίτη πρέπει να τον εμπνεύσεις και να σ’ εμπιστευτεί. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσει να επανέλθει στην πρωταρχική του θέση. Η εμπιστοσύνη, η γνώση, η ικανότητα να ακούς τα προβλήματα και να σκύβεις με ανθρωπιά και αίσθημα αρωγής, είναι συστατικά που θα τον οδηγήσουν να κάνει το επόμενο βήμα, το βήμα μπροστά, να περπατήσει δίπλα σου και να συνομιλήσει μαζί σου.

Η ροπή προς την άσχημη εικόνα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο τόπο μας για την ιδιότητα του πολιτικού, του ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά, εξαλείφεται μόνο με την ειλικρίνεια, το πρόγραμμα, την ικανότητα, τα έργα που μπορεί να διαπράξει, κάτι που είναι προϊόν έμπνευσης, αξιών και όχι συμβιβασμού και περίτεχνων λεκτικών διακηρύξεων!

Ανδρέας Γλαβάς
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδος
με τον Συνδυασμό «Νέα Εποχή, δύναμη αλλαγής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου