Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

«Βάλαμε λάθος άτομα στην αίθουσα!»

του ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Σήμερα, περισσότερο από κάθε προηγούμενη εποχή, ο Δήμος μας χρειάζεται μία ενωμένη και αποτελεσματική Δημοτική Αρχή, απαλλαγμένη από εσωτερικά προβλήτα, που να εστιάσει στα καυτά ζητήματα που απασχολούν τους Δημότες μας.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε πάλι ένα θέατρο παραλόγου. Παρακολουθούμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο υπό διάλυση, αδύναμο να αντιμετωπίσει τα δεκάδες προβλήματα του τόπου μας. Μία δημοτική αρχή που αντί να ασχολείται με το Δήμο μας, ασχολείται με τα εσωτερικά της προβλήματα.

Παρακολουθούμε επίσης τη συχνότατη έλλειψη απαρτίας – χθες πάλι το ίδιο συνέβη – που πλήττει σοβαρά και το έργο του Δημοτικού Συμβουλίου και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Είναι φυσικά αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας των ατόμων που μπήκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για προσωπικούς και μόνον λόγους, αλλά και της λάθος επιλογής δημοτικών συμβούλων κατά την διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών.

Οι πρακτικές των πολλαπλών υποσχέσεων, των εκβιασμών, της συναισθηματικής πίεσης και της κομματικής γραμμής για την προσέλκυση δημοτικών συμβούλων, που δυστυχώς ακόμα και σήμερα επικρατούν, οδηγούν σε μελλοντικά προβλήματα. Προβλήματα που αρχίζουν κάνουν την εμφάνιση τους ήδη από την επόμενη ημέρα των εκλογών, όταν οι υποσχέσεις δεν τηρούνται και οι δημοτικοί σύμβουλοι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν ως ομάδα τα θέματα του Δήμου.

Η επιλογή ατόμων για έναν σωστό συνδυασμό, πρέπει να βασίζεται στις ατομικές ικανότητες, στο ομαδικό πνεύμα και στη διάθεση για εργασία και προσφορά στα κοινά. Αλλιώς κινδυνεύεις να κερδίσεις τη μάχη των εκλογών και να χάσεις τον πόλεμο της επόμενης ημέρας!

Αυτά τα άτομα αναζητούμε στη προσπάθεια που κάνουμε, για να μπορούμε την επομένη των εκλογών να βοηθήσουμε ουσιαστικά τον τόπο μας.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Γεωλόγος
Καθηγητής Γεωπληροφορικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου