Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Σοκολάτα χωρίς ενοχές

 
Λατρεύεις τη σοκολάτα; Βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, καθώς θα μάθεις πώς μπορείς να φας
το αγαπημένο σου γλυκό χωρίς τύψεις και χωρίς να πάρεις πολλές θερμίδες.




1. Μαύρη σοκολάτα
Ας ξεκινήσουμε με τη μεγάλη μας λαχτάρα.. να φάμε ένα τεράστιο κομμάτι σοκολάτας. Ένα μεγάλο κομμάτι μαύρης σοκολάτας αντιστοιχεί μόλις σε 151 θερμίδες και τα θετικά της δε σταματούν εκεί. Τα φλαβονοειδή που περιέχει η μαύρη σοκολάτα κάνουν καλό στην καρδιά και μπορούν να μειώσουν την κακή χοληστερόλη. Παράλληλα η μαύρη σοκολάτα μπορεί να προλάβει κάποια είδη καρκίνου, όπως είναι αυτός του δέρματος. Περιέχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι η σοκολάτα γάλακτος ή η λευκή σοκολάτα.

2. Κράκερ αλειμμένα με μαύρη σοκολάτα
Για να φτιάξετε το γευστικό αυτό σνακ θα χρειαστείτε 4 μικρά κράκερ και 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σοκολάτα σε τρίμμα.
Βάλτε το τρίμμα σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια αλείψτε με τη σοκολάτα τα κράκερ. Αφήστε τα για 10 λεπτά μεχρι να σκληρύνει η σοκολάτα και καταβροχθίστε τα. Αν θέλετε παραπάνω σοκολάτα, βουτήξτε τα κράκερ μέσα σε αυτή, αντί να τα αλείψετε και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο γευστικό.

3. Ρόφημα μαύρης σοκολάτας με κρέμα από σόγια
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 4 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας με χαμηλά λιπαρά, 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι μαύρης σοκολάτας και 1 και 1/4 της κούπας ανθρακούχο νερό.Σε ένα μεγάλο ποτήρι ανακατέψτε το γάλα σόγιας και το σιρόπι σοκολάτας. Στη συνέχεια ρίξτε και το ανθρακούχο νερό και ξανανακατέψτε. Το ρόφημά σας είναι έτοιμο!

4. Ξηροί καρποί σόγιας καλυμμένοι με μαύρη σοκολάτα
Μία χούφτα γεμάτη με τέτοιους ξηρούς καρπούς θα σου δώσει μόνο 140 θερμίδες και 5 γραμμάρια πρωτεϊνης. Για να τους φτιάξετε πάρτε ξηρούς καρπούς, ζεστάνετε τρίμμα μαύρης σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 λεπτά και στη συνέχεια βουτήξτε τους ξηρούς καρπούς μέσα στην καυτή σοκολάτα. Αφήστε τους να κρυώσουν λίγο και απολαύστε τους.

5. Μπανάνα καλυμμένη με μαύρη σοκολάτα
Για να φτιάξετε το παραπάνω αριστούργημα θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας τρίμμα μαύρης σοκολάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού ανάλατο βούτυρο, λίγο αλάτι και μία μικρή μπανάνα καθαρισμένη και κομμένη σε κομματάκια. Για να φτιάξετε το γλυκό σας θα πρέπει καταρχάς να λιώσετε τη σοκολάτα μαζί με το μέλι, το βούτυρο και το αλάτι. Βάλτε τα όλα, αφού λιώσουν μαζί, σε ένα μπολάκι και βουτήξτε τα κομματάκια μπανάνας στο καυτό μείγμα σοκολάτας, βουτύρου και μελιού!
Σου ανοίξαμε την όρεξη για γλυκό; Μην τρέξετε κατευθείαν στο ψυγείο χωρίς να το σκεφτείτε.. Δοκιμάστε μία από τις παραπάνω λαχταριστές συνταγές και θα επιστρέψετε για να δοκιμάσετε και τις υπόλοιπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου