Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Διαμαρτυρία με τόννους κοπριά μπροστά από τη γαλλική Βουλή

Βρώμικη διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριο της γαλλικής Κάτω Βουλής αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένας Γάλλος οδηγός φορτηγού, ο οποίος άδειασε ένα φορτίο από τόννους κοπριάς, πριν τον συλλάβουν οι αστυνομικοί.
Θελοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τους άλλους πολιτικούς της χώρας, ο οδηγός είχε μάλιστα γράψει συνθήματα πάνω στο φορτηγό του. «Εξω ο Ολάντ και ολόκληρη η πολιτική τάξη!»

Ο οδηγός του φορτηγού άρχισε να αδειάζει την κοπριά στο δρόμο μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, ωστόσο η αστυνομία έσπευσε και τον συνέλαβε πριν το αδειάσει ολόκληρο. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, πρόκειται για έναν εκτροφέα αλόγων, ο οποίος θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει το φόρο στους ιππικούς ομίλους της χώρας, από 7% σε 20%. Μάλιστα, πρόσθεσαν ότι ο ίδιος είχε επιχειρήσει ανάλογες διαμαρτυρίες άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Λίγο πριν την εκφόρτωση της κοπριάς το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων είχε λάβει το εξής μήνυμα: «Αυτή ακριβώς τη στιγμή ένας Γάλλος πολίτης εκφράζει τον θυμό του μπροστά στη Βουλή! Ολάντ! Ως εδώ!».

Ο οδηγός του φορτηγού οδηγήθηκε στη αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού και αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ οι αρχές ανέλαβαν τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου