Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πώς να φτιάξεις μόνη σου σαντιγύ στο λεπτό!

 
Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις κρέμα σαντιγύ μόνη σου ή δε σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό; Σίγουρα ό,τι είναι σπιτικό και φτιαγμένο από τα χεράκια σου δε συγκρίνεται με
οτιδήποτε αγοραστό. Για το λόγο αυτό ακολουθούν μερικά πολύ απλά βήματα και μόνο δύο υλικά για να φτιάξεις και εσύ τη δική σου σαντιγύ. Δοκίμασέ την και δε θα ξαναθελήσεις να αγοράσεις έτοιμη σαντιγύ ποτέ.Τι θα χρειαστείς: ένα χτυπητήρι, ένα μεγάλο μπολ, κρέμα γάλακτος και κρυσταλλική ζάχαρη (ή άχνη).

1. Κρύωσε την κρέμα σου
Ξεκίνα χτυπώντας την κρέμα γάλακτος κατευθείαν από το ψυγείο. Όσο πιο κρύα είναι τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα χτυπηθεί. Ρίξε την κρέμα στο μπολ.
Να θυμάσαι πως μία κούπα κρέμα γάλακτος φτιάχνει δύο κούπες σαντιγύ.

2. Χρησιμοποίησε ένα χτυπητήρι για να ξεκινήσεις να χτυπάς την κρέμα γάλακτος.
Με ένα χτυπητήρι ξεκίνα να χτυπάς με μεγάλες κινήσεις καθώς έτσι θα δώσεις περισσότερο αέρα στην κρέμα και θα τη βοηθήσεις να αφρατέψει πιο γρήγορα. Άλλαζε κατευθύνσεις συχνά.

3. Πρόσθεσε ζάχαρη
Όταν η κρέμα αρχίζει να λεπταίνει πρόσθεσε ζάχαρη (2 κουταλιές της σούπας για κάθε κούπα κρέμας γάλακτος) και συνέχισε να χτυπάς.
Αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου και βιάζεσαι να φτιάξεις τη σαντιγύ όσο πιο γρήγορα γίνεται βάλε αντί για ζάχαρη, άχνη η οποία διαλύεται πολύ πιο εύκολα.

4. Συνέχισε να χτυπάς και παρατήρησε αν έχει γίνει σαν μαλακή μαρέγκα
Μη σταματάς να χτυπάς μέχρι να δεις ότι το μείγμα σου έχει γίνει σαν μαλακή μαρέγκα. Πρόσεχε όμως μην το παραχτυπήσεις και γίνει σαν βούτυρο.
Εύκολο δεν ήταν; Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις για να διαπιστώσεις και εσύ η ίδια την ευκολία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου