Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ» ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ –ΜΕΤΡΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ


Σταθμός Κορωπίου, 24 Δεκεμβρίου 2013
Αγανάκτηση Δημοτικής Αρχής Κρωπίας, δημοτών, κατοίκων Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Καλυβίων, Κερατέας για την αδιαφορία των αρμοδίων που διαχειρίζονται τον σταθμό και
τις εγκαταστάσεις του.
Οργή των συγγενών ΑμεΑ και ανθρώπων που αδυνατούν να μετακινηθούν.
Άμεση βελτίωση της εικόνας του σταθμού και επίλυση των προβλημάτων υποσχέθηκαν οι εκπρόσωποι της ΕΡΓΟΣΕ την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 με επιτόπια αιφνιδιαστική επίσκεψή τους στο Δημαρχείο Κρωπίας
Η περιπέτεια των χρηστών των μέσων Προαστιακού και Μετρό στο Κορωπί διαρκεί τουλάχιστον δύο χρόνια και χαρακτηρίζεται από την σταδιακή μη λειτουργία βασικών μέσων εξυπηρέτησής τους δηλαδή, μη λειτουργία ανελκυστήρων, κυλιόμενων κλιμάκων, ακυρωτικών μηχανημάτων, αυτόματων πωλητών εισιτηρίων. Υπήρχαν φυσικά και μικρά διαλείμματα κατά τα οποία υπολειτουργούσαν, οι κυλιόμενες σκάλες, οι ανελκυστήρες, οι αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων και τα ακυρωτικά μηχανήματα. Πολλά χρόνια διαρκεί επίσης και η υπόσχεση προς τον Δήμο Κρωπίας για τοποθέτηση αντιανεμικών πλαισίων κατά μήκος των αποβάθρων.
Η κλασσική πλέον ένδειξη εκτός λειτουργίας αυτόματων πωλητών εισιτηρίων, 22 Νοεμβρίου 2013
Οι αλλεπάλληλες επιστολές του Δημάρχου Κρωπίας Δημήτριου Κιούση προς τις εταιρίες (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ, ΟΣΕ κα.) χρονολογούνται από τον Ιανουάριο του 2012 ! Η μόνη έγγραφη απάντηση που έλαβε ήταν μετά από 4 μήνες (24 Μαΐου 2012, κοινοποίηση στο Δήμο στις 26.6.2012) από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία αναγνωρίζει όλες τις δυσλειτουργίες αλλά αποδίδει την αποκλειστική ευθύνη στον ΟΣΕ, την ΓΑΙΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ καθώς και στους επιβάτες(για βανδαλισμούς στους ανελκυστήρες!). Πληροφορεί τέλος ότι κοινοποιεί την αλληλογραφία στις εμπλεκόμενες εταιρείες για την επίλυση των προβλημάτων που «επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ». Από τότε καμία επίσημη, έγγραφη απάντηση δεν έλαβε ο Δήμος.

Η κορύφωση των προβλημάτων αυτών έφτασε στο απόγειό της το φθινόπωρο του 2013 όπου και υπήρξε συνεχής τηλεφωνική πίεση του Δήμου Κρωπίας (σε εβδομαδιαία βάση, κάθε μήνα καθώς και με e-mail) προς όλες τις εταιρίες που εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, ενώ η ίδια πίεση ασκήθηκε από δεκάδες και εκατοντάδες πολίτες που αυτόνομα καλούσαν στα τηλέφωνα παραπόνων προς την ΕΡΓΟΣΕ που είχαν αναρτήσει οι φιλότιμοι υπάλληλοι του σταθμού.
H ανακοίνωση του Προαστιακού για να προστατέψει τους εργαζομένους από τις διαμαρτυρίες των πολιτών

Οι προφορικές διαβεβαιώσεις των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των εταιριών ήταν συνεχείς για άμεση επίλυση των θεμάτων αλλά στην πράξη δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Στις 19 Δεκεμβρίου 2013 ο Δήμαρχος Κρωπίας αποστέλλει επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχ.Χρυσοχοίδη να επιληφθεί προσωπικά για την επίλυση του χρονίζοντος θέματος. Η πρόταση για δυναμική ενέργεια διαμαρτυρίας στον σταθμό από δημότες και δημοτικούς συμβούλους δεν αποφασίστηκε καθότι θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στους χρήστες παρά στους υπευθύνους.

Η εικόνα στον σταθμό την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών ήταν η εξής : Παραμονές Χριστουγέννων αρχίζει να λειτουργεί η μία κυλιόμενη κλίμακα (αποβάθρα Μετρό). Από 13 Ιανουαρίου 2014 αρχίζει να λειτουργεί ο ανελκυστήρας της αποβάθρας Προαστιακού και ανά περιόδους (!) η κυλιόμενη σκάλα της αποβάθρας του Μετρό. Τα περισσότερα ακυρωτικά μηχανήματα τέθηκαν σταδιακά σε λειτουργία όμως οι αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων δεν λειτουργούν.
Σήμερα, 16 Ιανουαρίου 2014, μετά την μεγάλη πίεση που ασκήθηκε από πολίτες και τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση επισκέφθηκαν αιφνιδιαστικά το Γραφείο Δημάρχου, ο πρόεδρος του Δ.Σ και Διευθ.Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΓΟΣΕ Διονύσιος Ράππος και εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας και υποσχέθηκαν άμεση έναρξη εργασιών για την ομαλοποίηση της λειτουργίας όλων των μέσων εξυπηρέτησης των χρηστών σταθερών μέσων, Μετρό και Προαστιακού.

Το παράδοξο είναι ότι ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι η αιτία των δυσλειτουργιών ήταν η μη επίσημη παράδοση του Σταθμού ως εξοπλισμού στην δικαιοδοσία της εταιρείας τους !

Ο Δήμος Κρωπίας ευελπιστεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη φορά η υπόσχεση των υπευθύνων και να δικαιωθεί ο αγώνας όλων μας για το αυτονόητο καθήκον των υπευθύνων του σταθμού Κορωπίου : δηλ. να συντηρούν μηχανήματα και εγκαταστάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου