Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Εκλεψαν χιλιάδες βιάγκρα από στρατιωτική βάση στην Αγγλία

Χιλιάδες χάπια βιάγκρα αξίας σχεδόν 7.200 ευρώ και 100 ξιφολόγχες, είναι ανάμεσα στα στρατιωτικά αποθέματα που εκλάπησαν από το υπουργείο Άμυνας της Αγγλίας από το 2007, όπως έχει αναφερθεί.Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, απαντώντας σε γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Νικ ντε Μπόις, δείχνουν πως οι υποτιθέμενες κλοπές κόστισαν πάνω από 7,5 εκατομμύρια ευρώ κατά τα τελευταία επτά χρόνια.

Το περιοδικό Times ανέφερε πως στα κλεμμένα αντικείμενα περιλαμβάνονται χάπια βιάγκρα αξίας 7.000 ευρώ, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στην αρτηριακή πίεση, αλλά και τον εξοπλισμό πυρηνικών υποβρυχίων από την RAF στο Norfolk.

Μόνο πέρυσι, εκλάπησαν από διάφορες στρατιωτικές αποθήκες του υπουργείου Άμυνας, 100 ξιφολόγχες, χιλιάδες φυσίγγια, ένα φορτηγό Bedford και ένα βιομηχανικό πλυντήριο.

Οι κλέφτες μετάλλου, έχουν κλέψει επίσης, μολύβδινα αντικείμενα, σωλήνες χαλκού, ηλεκτρικά καλώδια και καλοριφέρ καθώς και ένα χάλκινο άγαλμα αξίας 30.000 ευρώ από τους στρατώνες στο Knightsbridge και ασημένια μαχαιροπήρουνα 8.5000 ευρώ από τους στρατώνες πεζικού και ιππικού στο Redford κοντά στο Εδιμβούργο.

Ο υπουργός Άμυνας Άντριου Μιούρισον, δήλωσε: «Το Υπουργείο Άμυνας παίρνει στα σοβαρά τον εντοπισμό και την αποτροπή της απάτης και κλοπής και δημιούργησε πέρυσι ένα νέο τμήμα για τη βελτίωση της διαχείρισης της κλοπής από την άμυνα, ενώ στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών του αμυντικού προϋπολογισμού, ώστε να μεγιστοποιηθεί το ποσό που δαπανάτε για τις ένοπλες δυνάμεις μας».


Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου