Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Εκσυγχρόνισαν τα ξυλάκια για το κινέζικο 4.000 χρόνια μετά!


Ιάπωνας σχεδιαστής φέρνει την νέα εποχή στο πλέον εμβληματικό καθημερινό εργαλείο των λαών της Ασίας, τα ξυλάκια με τα οποία τρώνε Τα ξυλάκια για το «κινέζικο» αποτελούν
πλέον αξεσουάρ και πολλών ελληνικών σπιτιών. Η γνωριμία με τις ασιατικές γεύσεις δεν παρέλειψε και τα... προβλήματα, ειδικά όσον αφορά την αποθήκευσή τους. Προβλήματα που έμειναν απαράλλακτα επί 4.000 χρόνια τουλάχιστον.

Εάν δεν χρησιμοποιεί κάποιος φτηνές εκδοχές μίας χρήσης που έρχονται σε ζεύγη που κόβονται στα δύο επί τόπου, κάπου μέσα στα συρτάρια μας έχει μείνει ένα «μονό» ξυλάκι που έχει χάσει το ταίρι του και περιφέρεται σε κάποιο συρτάρι.

ο Ιάπωνας Oki Sato της Nendo έκανε όμως το αποφασιστικό βήμα για να φέρει τα ξυλάκια στην νέα εποχή. Δημιούργησε δύο διαφορετικές εκδοχές, στις οποίες μετά την χρήση και τον καθαρισμό τα δύο ξυλάκια δένουν σε ένα σώμα, μέχρι να επαναχρησιμοποιηθούν.

Η πρώτη επιτυχγάνεται με απλό τρόπο, μέσω ενός ελικοειδούς σχήματος στην μία άκρη, ενώ η δεύτερη με εσοχή και χρήση μαγνητών στα άκρα. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση, οι μαγνήτες που κάνουν τις αντίθετες άκρες να έλκονται, απωθούν τις μύτες όταν τα κρατάτε για να πιάσετε την επιθυμητή μπουκιά!

Τα σχέδια του Sato ήδη προωθούνται στην παραγωγή από την Hashikura Matsukan, οπότε σύντομα ίσως τα δούμε και στα δικά μας ράφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου